Se elimină izolarea! De când se aplică? Nu vor mai sta în carantină în cazul unui test pozitiv

Se elimină izolarea! De când se aplică? Nu vor mai sta în carantină în cazul unui test pozitiv Mulțime. Sursa foto: Arhiva EVZ

Marea Britanie a decis să elimine, în următoarea perioadă, toate restricțiile legate de coronavirus. Boris Johnson a anunțat că obligativitatea de a sta în izolare, în cazul unui test pozitiv, va fi eliminată.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson a anunțat că se va renunța la toate restricțiile impuse din cauza pendemiei de coronavirus, inclusiv la obligativitatea autoizolării în cazul unui test pozitiv, relatează BBC.

Actualele restricții privind izolarea ar fi trebuit să fie în vigoare până în 24 martie. Premierul Boris Johnson le-a transmis însă parlamentarilor că, dacă situația epidemiologică se menține pe un trend descendent, acestea ar putea fi eliminate anterior datei menționate, mai exact la finele lunii februarie.

Nu se va mai sta în izolare

Regulile actuale prevăd izolarea însă aceasta se aplică diferit în cele patru state care fac din Regatul Unit. De exemplu în Marea Britanie și Irlanda de Nord perioada de izolare pentru cei testați pozitiv este de cinci zile. În Scoția și Țara Galilor, perioada de izolare este de șapte zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În cazul în care tendințele încurajatoare actuale continuă, mă aștept să putem pune capăt ultimelor restricții interne – inclusiv cerința legală de autoizolare în cazul testării pozitive – cu o lună mai devreme“, a declarat Boris Johnson, potrivit sursei citate.

Ultimele date referitoare la coronavirus arată că marți au fost înregistrate 66.183 de cazuri noi și 314 decese. În Marea Britanie,  1.421 de persoane infectate cu coronavirus sunt internate în spital. Rata de vaccinare cu cel puțin două doze la populația peste 12 ani este de aproximativ 85%.

Relaxări și pentru turiști

Marea Britanie, relaxează începând cu 11 februarie și regulile referitoare la persoanle care intră pe teritoriul țării. Persoanele complet vaccinate nu vor mai trebui să se testeze. Pentru călătorii care nu sunt complet vaccinați se renunță la regula izolării, însă aceștia trebuie să se testeze.

De la finele lunii ianurie, purtarea măştii de protecţie nu mai este obligatorie din punct de vedere legal în Marea Britanie, munca la distanţă nu mai este recomandată în mod oficial, iar certificatul verde nu mai este impus în vederea intrării în cluburile de noapte şi la anumite adunări mari. „Având în vedere că Covid devine o boală endemică, trebuie să înlocuim obligaţile legale cu sfaturi şi recomandări“, a declarat atunci Boris Johnson.