Paralizie în somn! La ce a fost „împins” un bărbat pentru a scăpa de aceasta

Paralizie în somn! La ce a fost „împins” un bărbat pentru a scăpa de aceastaSursa: Sleep Cyrcle

Un bărbat a încercat să-și înțeleagă paralizia în somn recreându-și coșmarurile terifiante. Pentru cei care nu știu, paralizia în somn este acel moment în care conștient ești treaz, dar nu te poți mișca sau nu poți spune nimic. Acest lucru poate dura până la câteva minute.

Persoanele afectate de paralizia în somn pot simți că cineva este în cameră cu ei sau că ceva îi împinge în jos în timp ce, conștient, sunt treziți din somn, dar fizic sunt imobilizați, ceea ce duce la o experiență înspăimântătoare.

Din fericire, NHS spune că majoritatea oamenilor vor avea parte de o astfel de experiență o dată sau de două ori în viață, deși acest lucru este puțin confortabil pentru cei care au o problemă permanentă cu această afecțiune.

Fotograful Nicholas Bruno suferă de paralizie în somn de la vârsta de șase ani, iar în prezent încearcă să își folosească abilitățile pentru a-și recrea visele, sperând să găsească o scăpare din temerile sale. În timpul paraliziei în somn, corpul său este în stare de somn, dar creierul este activ, iar Bruno îi oferă creierului său o modalitate de a-și recunoaște și de a depăși coșmarurile, astfel încât să nu fie îngrozit.

Sfaturi pentru a nu te confrunta cu paralizia în somn

„Dacă te hrănești cu frica de vis, acesta durează mult mai mult, dar dacă dai sens visului, poți scăpa de el”, a spus el. El a descoperit că cea mai bună soluție este „să fiu cât mai rațional posibil, astfel încât să mă pot elibera de vis”. Dacă doriți să minimizați șansele de a suferi paralizie în somn și să recunoaștem de ce ați vrea vreodată să o experimentați, atunci este recomandat să încercați să obțineți un somn sănătos de opt ore în fiecare noapte.

Un model obișnuit de somn pare important, așa că încercați să mergeți la culcare și să vă treziți la ore similare ale zilei. Exercițiile fizice sunt bune, atâta timp cât nu o faci cu până la patru ore înainte de a merge la culcare și ar trebui să eviți lucruri precum să mănânci o masă copioasă, să fumezi sau să bei cofeină cu puțin timp înainte de culcare. O ultimă sugestie ar fi să nu se doarmă direct pe spate, deoarece acest lucru poate face mai probabilă paralizia în somn, potrivit Uniland News.

 

Ne puteți urmări și pe Google News