Un român a fost reales șef în Parlamentul European. Despre cine este vorba

Un român a fost reales șef în Parlamentul European. Despre cine este vorba Parlamentul European Sursa Foto: Arhiva EVZ

Eurodeputatul PNL Cristian Buşoi a fost reales, din partea Partidului Popular European, în funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare şi Energie (ITRE) din Parlamentul European.

„Le mulţumesc colegilor mei pentru votul de astăzi şi reconfirmarea mea ca preşedinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare şi Energie (ITRE) din Parlamentul European.

Felicitări celor patru vicepreşedinţi, aleşi tot astăzi:

Zdzislaw Krasnodebski (ECR), Morten Petersen (Renew), Patrizia Toia (S&D) şi Lina Galvez Munoz (S&D).

Ne aflăm la jumătatea acestei legislaturi, cu provocări importante, pe care le-am abordat împreună cu succes.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ciuda pandemiei, am reuşit să mergem mai departe şi să obţinem rezultate concrete în toate domeniile care sunt în responsabilitatea Comisiei noastre: industrie, cercetare şi inovare, energie, TIC şi spaţiu.

Am închis dosare foarte importante în cadrul noului Cadru Financiar Multianual: Orizont Europa, Europa Digitală, Facilitatea Conectarea Europei, Programul Spaţial al UE şi lucrăm cu intensitate maximă pentru reducerea impactului creşterii preţurilor la energie şi pentru Programul Fit for 55.

Îi asigur pe colegii mei că voi rămâne la fel de implicat şi dedicat muncii mele, pentru ca deciziile pe care le luăm în Comisia ITRE să fie strict în beneficiul cetăţenilor şi al Uniunii Europene”, a declarat Cristian Bușoi imediat după ce a fost reales.

Europarlamentar din 2007

Născut pe 1 martie 1978, la Drobeta Turnu Severin, Cristian Silviu Bușoi este membru al Parlamentului European din partea PNL.

Între 24 aprilie 2007 - decembrie 2007 a reprezentat România în Parlamentul European. A fost apoi reales în alegerile din 2007, 2009, 2014 pentru alte mandate de europarlamentar.

Cristian Bușoi a fost pentru relativ scurtă perioadă de timp candidatul PNL pentru primăria Bucureștiului la alegerile din 2016, până în momentul în care a fost înlocuit cu Ludovic Orban.