Anunț de ultimă oră despre elevi! Noi reguli pentru conducerile școlilor, după greva STB

Anunț de ultimă oră despre elevi! Noi reguli pentru conducerile școlilor, după greva STB Sursa foto: Syda Productions | Dreamstime.com

Ministerul Educației a lansat un apel luni, 24 ianuarie, la adresa conducerilor instituțiilor de învățământ din București, cărora le-a recomandat să schimbe câteva reguli privind desfășurarea cursurilor școlare și nu numai pe durata grevei angajaților STB. Este posibil ca elevii să intre în sistem online de învățământ.

Deși instanța a decis suspendarea grevei angajaților STB și reluarea activității șoferilor, la finele săptămânii trecute niciun tramvai, troleibuz sau autobuz nu a ieșit pe traseu. Protestele românilor ar putea să continue, astfel încât Ministerul Educației a lansat un apel la adresa conducerilor școlilor din Capitală, cărora le recomandă ca într-un astfel de context să intre în sistem online de învățământ.

Școală online pentru elevii din București

O primă instituție școlară din București și-a suspendat deja susținerea cursurilor cu prezență fizică, însă nu ca urmare a grevei STB, ci din cauza situației epidemiologice. Este vorba despre Colegiul Național I. L. Caragiale, ai căror reprezentanți au comunicat că 11 cadre didactice au fost depistate pozitiv cu coronavirus și mai mult de 50% din numărul claselor de elevi prezintă cel puțin 3 cazuri de infectare astfel încât cursurile vor fi susținute online începând de marți, 25 ianuarie.

Revenind, însă, conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Capitală li se recomandă „identificarea de soluții astfel încât, în cazul prelungirii grevei angajaților Societății de Transport București, elevii care nu pot ajunge în unitățile de învățământ să desfășoare activitatea didactică online”, potrivit unui comunicat de presă emis luni, 24 ianuarie, de Ministerul Educației.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministerul Educației cere motivarea absențelor copiilor

De asemenea, reprezentanții instituției guvernamentale citate au făcut apel la Primăria Generală a Capitalei „pentru a găsi resurse astfel încât sa asigure rezolvarea problemelor de transport în comun, în mod responsabil, pentru a nu afecta dreptul la educație al elevilor, având în vedere pierderile educaționale suferite deja în contextul crizei sanitare”.

Ministerul Educației a recomandat profesorilor să motiveze absențele elevilor care nu au putut fi prezenți la școală din cauza grevei angajaților STB.

„Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București motivarea absențelor elevilor care, în urma grevei angajaților Societății de Transport București din zilele de 20 și 21 ianuarie 2022, nu au putut participa la cursuri”, au mai transmis reprezentanții Ministerului Educației.