Începe vaccinarea copiilor. Prima tranşă de vaccinuri soseşte marți. Programările au început deja

Începe vaccinarea copiilor. Prima tranşă de vaccinuri soseşte marți. Programările au început deja

Comitetul de coordonare a transmis că 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech vor ajunge în România. Marți începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech vor sosi pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. În această marți va începe vaccinarea micuților. 3.355 copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani au fost deja programaţi.

Marți începe vaccinarea copiilor

Potrivit CNCAV, prima tranşă de vaccinuri pediatrice soseşte în ţară, constând în 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech.

Transportul către centrele de vaccinare a fost asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă. Astfel, procesul de vaccinare a copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani va începe la data de 26 ianuarie”, a transmis CNCAV.

Dozele vor ajunge la :

- Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 42.000 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Braşov: 12.000 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 12.000 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 12.000 doze;

Female doctor placing adhesive bandage on little girl's arm after vaccination. Focus is on girl.

- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 12.000 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 12.000 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 12.000 doze.

”Reamintim că programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinţilor sau ale reprezentanţilor legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel naţional”, a transmis CNCAV.

Părinții pot verifica centrele de vaccinare disponibile: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/

Tinerii nu vor avea nevoie de programare. Părinții și copii se pot prezenta la cabinetele centrelor de vaccinare sau în cabinetele medicilor de familie care beneficiază de doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile. Administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.

Cu toate că nu este nevoie de programare, 3.355 de copii deja au fost trecuți pe platforma electronică. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.