Toți părinții și elevii sunt vizați! Sorin Cîmpeanu a anunțat. Se va întâmpla de luni

Toți părinții și elevii sunt vizați! Sorin Cîmpeanu a anunțat. Se va întâmpla de luni Sursa: LCVA | Dreamstime.com

Noi schimbări vor avea loc la nivelul instituțiilor de învățământ din România începând cu a doua săptămână a semestrului 2. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri, 21 ianuarie, că procesul achizițiilor de teste anti-COVID-19 pentru preșcolari, elevi și angajații din sistem a fost deblocat.

Este vestea momentului pentru angajați, elevi și părinți! Sorin Cîmpeanu a anunțat livrarea a zece milioane de teste de salivă în instituțiile de învățământ până la debutul săptămânii viitoare, ca urmare a deblocării procesului de achiziție.

Poziția oficialului vine după un scandal de amploare declanșat între autoritățile din țară, după ce o firmă românească a anunțat că are pe stoc două milioane de teste anti-COVID-19, care au fost însă refuzate de stat pe fondul unei întârzieri de livrare.

Procedura de achiziție a testelor pentru elevi a fost deblocată

În luna decembrie 2021, compania românească a câștigat o licitație ONAC pentru două milioane de teste de salivă, însă din motive ce ar avea legătură cu infrastructura, acestea nu au mai fost livrate la termenul impus, ci cu o întârziere de 30 de ore.

Ne puteți urmări și pe Google News

Achiziția de teste a fost, astfel, blocată, firma contestând procedura ulterior la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). În contextul în care școlile nu dispun de suficiente teste de salivă pentru elevi, reprezentanții companiei au transmis că mai au pe stoc acele două milioane de teste, refuzate inițial din motivele amintite.

Revenind însă, ministrul Educației a anunțat vineri, 21 ianuarie, că procesul de achiziție a fost deblocat.

Sorin Cîmpeanu: 10 milioane de teste vor fi livrate

„Apreciem deblocarea procesului de achiziţie a testelor, atât de necesare pentru funcţionarea în condiţii de siguranţă sanitară a şcolilor şi grădiniţelor”, a transmis ministrul Educației într-o conferință de presă.

Sorin Cîmpeanu a precizat că până la începutul săptămânii viitoare, în școli vor fi livrate 10 milioane de teste pentru preşcolari, elevi şi angajaţi din învăţământ.

„Ministerul Educaţiei, la solicitarea Inspectoratului General Pentru Situaţii de Urgenţă, a transmis repartizarea pe judeţe pentru primul lot de teste rapide pe baza de salivă (10 milioane de teste) pentru a putea fi utilizate începând de săptămâna viitoare, cea de-a doua săptămâna a semestrului 2”, a mai spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vineri.