A ajuns în spatele gratiilor după ce și-a răpit propriii copii. Femeia nu voia că aceștia să fie vaccinați împotriva COVID-19

A ajuns în spatele gratiilor după ce și-a răpit propriii copii. Femeia nu voia că aceștia să fie vaccinați împotriva COVID-19 sursă: arhivă

O femeie a ajuns în spatele gratiilor după ce și-a răpit cei doi copii. Tatăl acestora voia să îi vaccineze împotriva virusului SARS-Cov-2, fapt cu care ea nu era de acord. Dispariția copiilor a fost anunțată de 16 decembrie, însă abia miercuri polițiștii au reușit să le de-a de urmă.

Un incident șocant s-a produs în sudul Spaniei. O femeie a decis să își răpească propriii copii pentru a-i proteja. Tatăl celor doi minori voia să îi vaccineze împotriva COVID-19, lucru cu care femeia nu era de acord.

Dispariția minorilor a fost semnalată pe 16 decembrie, când tatăl a declarat că nu mai știe nimic de aceștia de la începutul lunii noiembrie. Bărbatul și-a acuzat fosta soție că i-a răpit pe cei doi copiii, în încercarea de a-l împiedica să îi vaccineze împotriva virusului SARS-Cov-2.

Femeia de 46 de ani a fost căutată intens de poliție, iar miercuri ea s-a prezentat în fața justiției, la Sevilla, însoțită de cei doi copii de 12 și 14 ani, a declarat pentru AFP o sursă judiciară. Judecătorul care se ocupă de dosar a avertizat imediat Garda Civilă, din moment ce exista un ''aviz de căutare'', iar aceasta ''l-a anunțat pe tatăl'' celor doi copii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Purtătorul de cuvânt al Gărzii Civile a ținut să precizeze faptul că cei doi minori nu au mai mers la școală de la începutul lunii noiembrie. Miercuri după-amiază, copiii au fost predați tatălui, iar mama a ajuns în spatele gratiilor. Femeia urmează să fie anchetată și să răspundă pentru faptele sale.

Vaccinarea copiilor. Argumente aduse de părinții pro-imunizare dar și de cei contra

Vaccinarea copiilor a împărțit părinții din lumea întreagă în două tabere. În timp ce unii văd acest lucru cu ochi buni, alții nici nu vor să audă de imunizarea copilului. Părinții pro-vaccinare susțin că imunizarea nu poate face nimic rău copiilor, ci din contră. Minorii au dreptul la o viață liberă, exact ca și adulții, iar vaccinarea le oferă acest lucru.

„Chiar dacă ei poate nu se îmbolnăvesc atât de grav precum adulții, ei sunt purtători ai virusului și nu vreau să planeze asupra copiilor o vină că ei îi îmbolnăvesc pe alții. În plus, este și un mod de a-i ajuta pe ei să ducă o viață normală, să meargă în tabere, să socializeze”,declara în urmă cu ceva timp un părinte care și-a imunizat copilul încă din prima zi a campaniei de vaccinare.

În tabăra opusă, acolo unde părinții nu sunt de acord cu vaccinarea împotriva COVID-19, explicațiile capătă un alt contur. O mămică susține că vaccinul se află momentan în perioada de testare și nu cunoaște ce efecte adverse poate avea. Tocmai din acest motiv a decis să nu se vaccineze nici ea, nici fiica sa.

„Eu consider că acest vaccin este unul experimental până-n 2023. Sunt terapii genetice și nu știu care sunt efectele acestei terapii genetice. Ca atare, fiind un vaccin nou, eu stau să mă gândesc de 10 ori pentru copilul meu dacă să-l vaccinez sau nu. Copilul meu a fost vaccinat cu toate celelalte vaccinuri vechi. Dar acest vaccin nu-mi prezintă siguranță pentru sănătatea copilului și nu pot să decid acum. Dacă ea va dori să se vaccineze la 18 ani este hotărârea ei după ce va citi sau se va informa”, explică o mamă care a decis să nu își imunizeze copilul.