George Simion comentează incidentul cu irlandezul beat, care a spart Parlament: „Bine că nu era membru AUR”. Irlandezul a fost reținut

George Simion comentează incidentul cu irlandezul beat, care a spart Parlament: „Bine că nu era membru AUR”. Irlandezul a fost reținut Sursă: EVZ

Parlamentarul George Simion și-a exprimat lipsa de încredere în autoritățile care asigură paza Parlamentului. Declarația sa are legătură cu incidentul din noaptea trecută, când un cetățean irlandez, beat, a pătruns în sediul instituției.

Un bărbat a intrat duminică noapte în clădirea Parlamentului, după ce a sărit gardul și a spart un geam. Conform informațiilor prezentate de poliție, acesta era sub influența alcoolului și a confundat instituția cu hotelul în care locuia. El a fost reținut de jandarmi și apoi preluat de polițiștii Secției 17 din București care au deschis o anchetă pentru distrugere și violarea sediului profesional. După mai multe ore de audieri, irlandezul a fost reținut pentru 24 de ore.

În acest context, Co-președintele Partidului AUR, George Simion, și-a exprimat rezervele cu privire la comunicatul autorităților. Potrivit spuselor sale, intrusul nu avea cum să ajungă până la clădire fără să fie observat de dispozitivul de pază.

„Cum era? Era un cetăţean beat rangă ce a confundat hotelul cu Parlamentul. A reuşit să sară gardul şi ce a ma făcut? Era beat rangă şi a sărit gardul. Nu l-a observat nimeni! Refuz să cred lucrul ăsta (că nu l-a observat nimeni - n. red.). E amuzant aşa să îţi imaginezi parcursul ăsta. Nu ştiu dacă domnul din Irlanda a venit cu vreun sejur, cu vreun tichet de vacanţă şi dacă era inclusă vreo vizită în Parlament pentru dumnealui. Prima oară când am citit ştirea am zis că au revenit la birou cei din coaliţia de guvernământ. Titlul era că hoţii au călcat Parlamentul noaptea trecută”, a afirmat George Simion.

Ne puteți urmări și pe Google News

sursa foto. EVZ

Simion vorbește despre explicațiile penibile ale autorităților

El a catalogat explicațiile autorităților care l-au reținut pe irlandez drept penibile. Și a cerut să fie puse la dispoziția publicului imaginile camerelor de supraveghere cu incidentul.

„Beat fiind, nu avea cum să ajungă, nu avea cum să spargă. Vă daţi seama? Explicaţia e penibilă! Suntem în filmele cu proşti, dar nu suntem chiar aşa de proşti”, a mai spus George Simion, citat de România TV.

Jandarmi

Sursa foto. EVZ

Simion leagă incidentul de cererea de dizolvare a partidului său

În aceeași intervenție publică, George Simion a făcut o serie de speculații care țin de teoriile conspiraționiste pe care le promovează partidul său. El a legat acest incident, care s-a petrecut duminică, de solicitarea deputatului de Iași, Alexandru Muraru, de desființare a AUR.

„Un cetăţean irlandez… Bine că nu era membru AUR. Cu siguranţă, o să vină un domn PNL de la Iaşi (Alexandru Muraru, deputat liberal, n.red) şi să o zică: Scoateţi-i pe AUR în afara legii, că ia uitaţi ce au făcut!”, a mai spus șeful AUR.

George Simion a avansat o speculație de tip conspiraționist, conform căreia, cetățeanul irlandez ar fi putut să planteze materiale compromițătoare la grupul AUR.

„Noi am mai văzut breşe din astea de securitate cu Black Cube, cu nişte spioni care aparent o urmăreau pe doamna Kovesi. De unde ştiu că irlandezul nu voia să planteze la grupul AUR nişte zvastici sau ştiu eu ce mai aberează domnul Muraru şi să se încerce scoaterea în afara legii? Nu ştiu. Ar fi bine să avem instituţii puternice care să nu ne ia aşa de fraieri”, a arătat George Simion.