Miliardarul Elon Musk ne vrea cu cipuri pe creier. Obiectivele Neuralink sunt de-a dreptul înspăimântătoare

Miliardarul Elon Musk ne vrea cu cipuri pe creier. Obiectivele Neuralink sunt de-a dreptul înspăimântătoareImplant cerebral. Sursa foto: Pixabay

Co-fondatorul Neuralink, Elon Musk, a dezvăluit că intenționează să pună cipuri în creierul oamenilor la începutul anului viitor. 

Musk a anunțat calendarul ambiţios în timpul unui interviu la Summit-ul Consiliului CEO al The Wall Street Journal – unde a fost întrebat despre obiectivele Neuralink pentru 2022. Miliardarul a făcut referire la succesul companiei în implantarea de neurocipuri la maimuțe înainte de a-și sublinia obiectivele de a le implanta pe oameni.

„Sperăm să avem acest lucru la primii noștri oameni – pentru început la cei care au leziuni grave ale măduvei spinării, cum ar fi tetraplegicii, tetraplegicii – anul viitor, în așteptarea aprobării FDA”, a spus Elon Musk la eveniment.

Musk: Este greu să porți conversații nuanțate cu maimuțe

Ieri, Musk a apelat la Twitter pentru a schița din nou obiectivul pentru 2022, spunând că progresul „se va accelera atunci când vom avea dispozitive la oameni pentru că este greu să porți conversații nuanțate cu maimuțe”.

Deși planurile sale ar putea părea ambițioasă la prima vedere, ar reprezenta de fapt o întârziere față de obiectivele inițiale ale lui Musk. În 2019, Musk a spus că speră să vadă teste pe oameni până la jumătatea anului 2020. Desigur, planurule sale au fost afectate de dimensiunea  pandemiei la nivel global.

Cu toate acestea, în februarie, Musk a postat pe Twitter că Neuralink „s-ar putea să poată face testele inițiale pe oameni mai târziu” în 2021 – ceea ce nici nu s-a întâmplat.

Este tipic lui Musk să rateze complet termenele autoimpuse pentru fiecare companie cu care a fost implicat. Așa că nu este cazul să ne ține respirația până când vom vedea că Neuralink finalizează efectiv testele inițiale pe oameni anul viitor.

Totodată, Neuralink pare să fi rămas în urmă în ultimul timp. Companii de neurotehnologie rivale i-au luat-o înainte cu studiile umane. De asemenea, nu ajută la nimic faptul că unul dintre fondatorii săi a plecat de la companie în mod misterios și a pus bazele unei noi initiative de neurotehnologie.

Totuși, dacă compania poate începe anul viitor cu teste reale pe oameni, ar marca o realizare majoră. Să sperăm că, atunci când praful se va așeza, nu va ajunge ca unele dintre celelalte aventuri ale lui Musk, scrie futurism.