Pentagonul se confruntă cu o altă problemă. Rachetele hipersonice ale Coreei de Nord devin o amenințare

Pentagonul se confruntă cu o altă problemă. Rachetele hipersonice ale Coreei de Nord devin o amenințare Sursă: CNN

Săptămâna aceasta, Coreea de Nord a anunțat lansarea a ceea ce a pretins a fi o rachetă hipersonică. Academia de Științe a Apărării din Coreea de Nord a susținut că ceea ce a fost testat a fost racheta Hwasong-8.

Coreea de Sud a remarcat că racheta se află într-un stadiu incipient de dezvoltare. În plus, racheta lansată săptămâna trecută părea să zboare la Mach 3, în timp ce „hipersonic” înseamnă de obicei că racheta zbura cu o viteză de cel puțin Mach 5.

„Având în vedere viteza detectată și alte caracteristici ale „rachetei hipersonice, Coreea de Nord a declarat că se află într-un stadiu incipient de dezvoltare, care ar necesita un timp considerabil pentru desfășurarea efectivă”. „Coreea de Sud și SUA monitorizau lansarea acestui test al Coreei de Nord sub o strânsă coordonare.”

În prezent, Pentagonul a abordat ce cred ei despre aceste rachete. „Înțeleg că serviciile de informații continuă să evalueze afirmația nord-coreeană privind testarea unei rachete hipersonice”, a declarat generalul Glen VanHerck, la un briefing al Departamentului de Apărare care a avut loc online.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Va trebui doar să aflăm capacitatea rachetei. Evaluarea mea ar fi că patria ar fi în siguranță și protejată de o capacitate hipersonică, așa cum susține Coreea de Nord că a testat-o.” Cu toate acestea, în ciuda lansărilor multiple de diferite tipuri de rachete de către Republica Populară Democrată Coreea în acest an, Statele Unite continuă să solicite nord-coreenilor să revină la discuțiile diplomatice, potrivit The National Interest.

Coreea de Nord este rechemată la negocieri

„Condamnăm lansările de rachete ale Coreei de Nord”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat în timpul unei conferințe la începutul acestei săptămâni. „Aceste lansări de rachete încalcă mai multe rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU. Știm că reprezintă o amenințare pentru vecinii noștri și pentru alți membri ai comunității internaționale.”

„Lansările încalcă mai multe rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU, iar aceste activități evidențiază impactul destabilizator al programului de arme al Coreei de Nord”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Apărare, John Kirby. „Este vorba de a ne asigura că sistemul nostru de apărare antirachetă, oriunde este desfășurat, este eficient și capabil, iar noi testăm, experimentăm și încercăm să îmbunătățim acel sistem în fiecare zi.”

„Pretinsul test ar face din Coreea de Nord una dintre celelalte patru țări – și anume China, Rusia, India și Statele Unite – care se implică activ în proiecte de arme hipersonice”, potrivit reporterului Mark Episkopos. „Două astfel de arme sunt puse la dispoziție de armata Rusiei. Rămâne neclar dacă racheta Hwasong-8 este aprovizionată integral prin expertiză și lanțuri de aprovizionare interne sau dacă RPDC beneficiază de transferurile străine de tehnologie în domeniul hipersonic.”