Mare greșeală făcută de secretarul american al Apărării. Confuzia incredibilă care nu le cade bine rușilor

Mare greșeală făcută de secretarul american al Apărării. Confuzia incredibilă care nu le cade bine rușilor sursa: Twitter

Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, a făcut o greșeală în timpul unei conferințe de presă, atunci când a discutat de conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, a declarat că este îngrijorat din cauza tensiunilor tot mai mari care există între Moscova şi Kiev. Dar, în timpul afirmațiilor sale, oficialul a făcut o mare gafă şi a confundat Rusia cu Uniunea Sovietică, care a dispărut în urmă cu 30 de ani.

Greșeala pe care a făcut-o Lloyd Austin, secretarul american al Apărării

Lloyd Austin răspundea la o întrebare ce fusese pusă la o conferinţă de presă, la Seul (Coreea de Sud), joi, despre actualul vârf al tensiunilor între Ucraina şi Rusia, pe care Kievul o acuză pentru că a comasat trupe la frontiera ucraineană în vederea unei invazii, acuzaţii pe care oficialii de la Kremlin le dezmint.

„Rusia dispune de o cantitate substanţială de forţe în regiunea de frontieră, iar noi continuăm să fim îngrijoraţi de asta”, a declarat şeful Pentagonului. „Însă, în cel mai bun caz nu vom asista la o incursiune a Uniunii Sovietice în Ucraina”, a mai adăugat oficialul, care a folosit din greşeală numele fostului mare rival al Statelor Unite din timpul Războiului Rece.

Ne puteți urmări și pe Google News

Uniunea Sovietică s-a dezmembrat în anul 1991, atunci când au apărut 15 state independente, inclusiv Rusia și Ucrania.

Ce planuri au Rusia și SUA în privința problemei legate de Ucraina

Rusia a anunțat, vineri, că, în curânda, va avea loc o videoconferinţă între preşedinţii Vladimir Putin şi Joe Biden, iar tema va fi legată de tensiunile dintre cele două ţări cu privire la Ucraina, anunţă vineri Kremlinul. Pe de altă parte, Ucraina cere NATO să respingă orice solicitare rusească a unor garanţii„.

„Se lucrează. Este vorba despre o videoconferinţă. Data exactă nu a fost convenită încă”, a spus purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov,

Adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Riabkov a anunţat joi că un ”contact” între preşedinţii rus şi american ar putea să aibă loc ”în zilele următoare”, fără să facă alte precizări.