Apar primele îndoieli cu privire la guvernarea PNL-PSD: „Tot timpul va rămâne un semn de întrebare. Nu mă ascund”

Apar primele îndoieli cu privire la guvernarea PNL-PSD: „Tot timpul va rămâne un semn de întrebare. Nu mă ascund” Sursa foto: EEC-Razvan Valcaneantu

„Tot timpul va rămâne un semn de întrebare” asupra negocierilor care au condus la formarea noii coaliții de guvernare PNL-PSD-UDMR. Nu toți social-democrații sunt convinși că au luat cea mai corectă decizie atunci când au intrat la guvernare alături de liberali. Primul lider politic care pune la îndoială demersul în cauză este vicepremierul Sorin Grindeanu, care ocupă și funcția de ministru al Transporturilor.

„Nu neapărat de trădare (a electorului e vorba n.r.). Sigur că votanții PSD, militanții, simpatizanții, probabil și-ar fi dorit să avem guvern PSD și atât, să nu depindem de nimeni. Alegerile ne-au dus pe primul loc, dar nu ne-au dus să formăm singuri un guvern și atunci s-a făcut acest compromis”, a declarat, marți, 30 noiembrie, Sorin Grindeanu.

Alianța PNL-PSD, soluția corectă? „Va rămâne un semn de întrebare”

Vicepremierul PSD a mărturisit că are îndoieli cu privire la corectitudinea deciziei luate de social-democrați, aceea de a intra la guvernare alături de PNL. „Nu am fost tot timpul convins că a fost soluția corectă, tot timpul va rămâne un semn de întrebare, să știți, va rămâne un semn de întrebare, nu mă ascund.

Dar am discutat toți cei din conducerea partidului, cu cei aproape 80 de colegi care conduc filiale, CJ-uri, primarii de reședințe de județ și din discuții a reieșit că e mai bună decizia de a intra, așa că mergem înainte sa facem treaba”, a spus Sorin Grindeanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sorin Grindeanu, despre responsabilitatea PNL: „Suntem atenți”

Întrebat fiind despre cât timp estimează că va dura coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR, liderul social-democrat și-a exprimat dorința ca protocolul semnat să fie respectat.

„În aprilie 2023 ar trebui să existe rotație la nivel de premier. Din partea noastră, există seriozitate. Nu am motive până în acest moment să spun că nu ar fi și pe partea cealaltă, dar în politică am văzut destule, suntem atenți”, a precizat vicepremierul PSD.

Guvernul Nicolae Ciucă, format în urma unor negocieri între PNL și PSD, a fost învestit în funcție pe data de 25 noiembrie, după ce a întrunit cele 234 de voturi necesare demersului. Cum va decurge guvernarea în alianța în cauză rămâne de văzut, însă președintele partidului UDMR, aflat și el la guvernare, spune că va urma „o perioadă mai grea în această coaliție decât am avut înainte”. „PSD a fost un partener de coaliție mai dificil decât USR, care avea puțină experiență guvernamentală, dar social-democrații nu încearcă de obicei să agraveze dezacordurile, ci caută soluții”, a precizat Kelemen Hunor.