Terapia minune AstraZeneca distruge boala COVID-19: Are o eficacitate de 88%. Acționează inclusiv împotriva tulpinii Mu

Terapia minune AstraZeneca distruge boala COVID-19: Are o eficacitate de 88%. Acționează inclusiv împotriva tulpinii Musursă: arhivă

AstraZeneca a făcut publice rezultatele uimitoare ale studiului său privind un nou medicament de terapie cu anticorpi împotriva coronavirusului, care arată o eficiență în proporție de 88% atunci când este administrat în termen de trei zile de la apariția primelor simptome. 

Producătorul britanic de medicamente a anunțat că tratamentul său cu anticorpi COVID-19 a avut o eficacitate de 83% în reducerea riscului ca persoanele să contracteze boala simptomatică în cadrul unui studiu de monitorizare de șase luni. Aceasta consolidează poziția de lider a AstraZeneca în dezvoltarea unui tratament preventiv împotriva coronavirusului.

Tratamentul AstraZeneca reduce cu 88% riscurile de agravare a bolii

De asemenea, compania a constatat că pacienții cu COVID-19 care dezvoltă simptome ușor-moderate au arătat că o doză mai mare de tratament, AZD7442, a redus riscul de agravare a simptomelor cu 88% atunci când a fost administrată în termen de trei zile de la primele simptome.

AstraZeneca ar putea furniza, astfel, statelor din întreaga lume și vaccinuri, și diverse tratamente pentru prevenirea agravării bolii COVID-19. Compania a declarat că „avantajul real” al terapiei este injecție preventivă, mai degrabă decât tratamentul ulterior.

Terapia prezentată de AstraZeneca prevede un tratament cu anticorpi cu acțiune de lungă durată, derivat din celule B donate, care sunt un tip de celule imunitare, de la pacienți convalescenți după SARS-CoV-2, pentru prevenirea COVID-19 simptomatic.

Protecție inclusiv împotriva tulpinilor Mu și Delta

În luna august, AstraZeneca a anunțat rezultatele studiului său, care au arătat că AZD7442 a redus riscul de apariție a COVID-19 simptomatic cu 77% în comparație cu placebo. Studiul a inclus participanți cu comorbidități care ar putea avea nevoie de protecție suplimentară împotriva infecției cu SARS-CoV-2, se arată în comunicat. Rezultatele preliminare arată că AZD7442 are o protecție anti-COVID-19 largă, inclusiv împotriva tulpinilor Mu și Delta.

Terapiile ar putea fi utilizate pentru a trata persoanele cu un sistem imunitar slab. Multe persoane cu cancer, tulburări autoimune și organe transplantate nu pot fi vaccinate, iar această alternativă ar putea fi binevenită pentru ei.

Anunțul făcut de AstraZeneca vine după ce compania britanică GlaxoSmithKline (GSK) a câștigat un contract de 1 miliard de dolari pentru a furniza tratamentul cu anticorpi COVID-19 în SUA.

GSK și Vir Biotechnology, cotată la Nasdaq, vor furniza dozele de sotrovimab, un anticorp monoclonal experimental, până pe 17 decembrie, iar Washingtonul are opțiunea de a achiziționa doze suplimentare până în luna martie a anului viitor. Aceste contracte ridică numărul total de vânzări convenite la peste 750.000 de doze la nivel mondial, potrivit The Express.