Rusia minte despre vaccinarea obligatorie. Ce efecte adverse a cauzat vaccinul Sputnik V
- Cristina Stancu
- 11 noiembrie 2021, 09:43
Mass-media a creat o realitate alternativă despre Rusia, spunându-se că „Nu există vaccinare obligatorie în Rusia!” În Federația Rusă există certificate de vaccinare, precum și reguli care necesită ca aceste certificate să fie folosite pentru intrarea în anumite locuri. De asemenea, multe regiuni refuză îngrijirea medicală de rutină celor care nu au certificat de vaccinare.
În regiunea Novgorod, copiii ai căror părinți nu au fost vaccinați li se interzice accesul la afterschool și la alte activități extracurriculare. Certificatele de vaccinare vor fi necesare pentru a utiliza transportul public în Tatarstan. Noul regulament se aplică tuturor rezidenților cu vârsta de peste 18 ani fără scutire medicală.
În Sankt Petersburg, un test PCR negativ nu poate fi folosit pentru a obține un cod QR. Aceasta înseamnă că teatrele, muzeele și restaurantele sunt rezervate exclusiv celor vaccinați și celor care pot dovedi că s-au confruntat cu virusul. Populația cu vârsta de peste 60 de ani au primit ordin să se autoizoleze până la sfârșitul lunii februarie. Cei care au fost vaccinați sau au dovada că au trecut prin boală sunt scutiți de această regulă.
Pe de altă parte, au tot apărut în spațiul public rezultate inexistente ale studiilor privind siguranța și eficacitatea Sputnik V. La fel ca și în cazul altor vaccinuri, Sputnik V a trecut prin testele clinice cu un raport constând din date de șase luni folosite ca dovadă a siguranței și eficacității sale inatacabile pe termen lung. Testele de fază III cu vaccinuri necesită, de obicei, cel puțin cinci ani de observare atentă.
Alexander Redko, președintele Asociației Profesionale a Lucrătorilor Medicali din Sankt Petersburg, a remarcat în iulie că declararea vaccinului Sputnik V ca fiind sigur fără măcar a aștepta încheierea studiilor clinice este la fel de științifică precum citirea cărților de tarot.
Minciunile propagate de guvernul rus
În decembrie 2020, Ministerul Sănătății din Rusia a anunțat că încetează prematur înscrierea la studiile Sputnik V, argumentând că nu ar fi etic să se administreze vaccinuri cu efect placebo atunci când un vaccin dovedit este deja disponibil publicului. „Totul a fost dovedit acum, în timp ce pandemia este în desfășurare”, a explicat Alexander Gintsburg, directorul Centrului Gamaleya, care a dezvoltat Sputnik V, la doar patru luni după începerea studiilor.
Guvernul rus nu are o bază de date asemănătoare VAERS pentru raportarea și monitorizarea reacțiilor adverse suspectate, iar medicii care pun la îndoială siguranța sau eficacitatea vaccinului sunt amenințați cu amenzi exorbitante și închisoare. „Adevărul este că nimic nu este înregistrat în Rusia. Prin urmare, este foarte greu de știut câte complicații există. Sunt multe cazuri care pot avea legătură cu vaccinul”, a declarat Pavel Vorobyov, președintele Societății Științifice a Medicilor din Moscova.
Ministerul Sănătății din Argentina este vinovat de Crime Împotriva Sputnik V. În octombrie, statul sud-american a dezvăluit că vaccinul emblematic al Rusiei a fost liderul națiunii când a fost vorba de a provoca reacții adverse, depășind Sinopharm și AstraZeneca cu marje semnificative.
Luni de zile, guvernul rus a susținut că este imposibil să fii spitalizat dacă ești complet vaccinat. Când a devenit evident că aceasta a fost o exagerare, directorul Gamaleya a susținut că 80% dintre rușii care se îmbolnăvesc din cauza virusului au achiziționat certificate false și au mințit cu privire la statutul lor de vaccinare.
“La început au spus că este suficient să te vaccinezi o dată la doi ani pentru a nu te îmbolnăvi deloc, apoi o dată pe an, apoi o dată la șase luni. Acum se dovedește că vaccinarea nici măcar nu protejează cu adevărat împotriva intrării la terapie intensivă sau a morții.”
Un trecut tumultos
Lipsa totală a transparenței a stimulat crearea de baze de date informale și canale Telegram unde efectele adverse pot fi urmărite. În loc să-și intensifice eforturile pentru a aborda problemele legate de siguranță, guvernul rus a comparat cetățenii îngrijorați cu teroriști.
Sputnik V este primul vaccin „pe bază de vector viral” al Centrului Gamaleya care a primit autorizație de utilizare, în caz de urgență, în afara Rusiei. Gintsburg, care este directorul Gamaleya din 1997, nu a adus încă pe piață un vaccin pe deplin aprobat, în ciuda încercărilor multiple.
De fapt, primul vaccin cu vector viral de la Gintsburg, AdeVac-Flu, a dus la un scandal de delapidare de mai multe milioane de dolari. „Oamenii de știință au copiat cercetările lor anterioare, neacceptate de comunitatea științifică.”, se arată într-o investigație publicată în iulie 2020. De asemenea, cel mai mare susținător al vaccinului este un bancher care încearcă să introducă un sistem de plată bazat pe coduri QR în Rusia și care dezvoltă o monedă digitală în parteneriat cu JP Morgan.
În iunie, apariția unei „tulpini Moscova” extrem de mortale, considerată mai târziu un „fenomen ipotetic”, a forțat autoritățile să introducă primul mandat de vaccin al Rusiei. Alte regiuni au urmat exemplul. Da, oamenii nu au fost de acord, dar „cazurile” COVID au început imediat să scadă. Apoi, s-a întâmplat ceva cu adevărat ciudat: politicile coercitive uimitor de eficiente, dar extrem de nepopulare, au încetat brusc să funcționeze după alegerile de la sfârșitul lunii septembrie.
Discursul lui Putin
Vaccinarea obligatorie din Rusia este o minciună și o duplicitate guvernamentală. În ianuarie, președintele Rusiei a susținut un discurs la Forumul Economic Mondial, în care și-a amintit cum l-a întâlnit pentru prima dată pe domnul Schwab în 1992 și de atunci a participat, în mod regulat, la evenimentele organizate de acesta.
Putin a folosit acest discurs pentru a cere „extinderea sferei de testare și vaccinăre” în întreaga lume, descriind COVID-ul drept o amenințare existențială care necesita o cooperare internațională strânsă. Întreaga economie globală va trebui reconstruită de la zero de către băncile centrale, pentru că virusul este mortal și distructiv.
“Întrebarea cheie de astăzi este cum să construim un program de acțiuni pentru a restabili rapid economiile globale și naționale afectate de pandemie, dar și pentru a ne asigura că această redresare este sustenabilă pe termen lung. În mod clar, având în vedere restricțiile și politica macroeconomică, creșterea economică se va baza, în mare parte, pe stimulente fiscale, bugete de stat și bănci centrale care joacă un rol-cheie.”