Medicii transmit semnale de alarmă în legătură cu categorie de risc ridicat la infectarea cu COVID-19! Pacienții cu aceste probleme sunt vizați

Medicii transmit semnale de alarmă în legătură cu categorie de risc ridicat la infectarea cu COVID-19! Pacienții cu aceste probleme sunt vizați Rinichi / Sursa foto: doctorulzilei.ro

Ana Alwina Stan, medic specialist, îi avertizează pe toți pacienții care au probleme renale. Conform cercetărilor, s-a demonstrat faptul că aceștia se află în categoria de risc crescut în cazul unei infectări cu SARS-Cov-2.

Medicii specialiști trag un semnal de alarmă în cea ce privește persoanele aflate în categoria de risc ridicat în cazul infectării cu COVID-19. Conform studiilor efectuate de cercetători, persoanele cu probleme renale intră în această categorie. Vizate sunt și persoanele care au suferit un transplant de rinichi, însă cei dializați. Ana Alwina Stan susține că și mortalitatea este mult mai mare în rândul acestora și prezintă o statistică cu rezultate concrete.

„Pacienții cu patologie nefrologică (boală cronică de rinichi, dializați, transplantați) se află la un risc crescut de a avea o evoluție nefavorabilă în caz de infecții în general si infecție cu SARS-COV-2 în particular, ajungând chiar la deces. Luând doar unul dintre studiile efectuate la pacienții dializați și transplantați, efectuat în perioada februarie-mai 2020, 89% dintre transplantați și 70% dintre dializați au necesitat spitalizare, iar mortalitatea la 28 de zile a fost de 21,3% la cei cu transplant și 25% la cei aflați pe tratament prin dializă”, a explicat Ana Alwina Stan. Recomandarea medicilor este ca pacienții cu probleme renale să fie vaccinați cu prioritate, scrie Mediafax.

Medicul Ana Alwina Stan susține că, din cauza faptului că fac parte din categoria persoanelor cu risc ridicat, pacienții cu boli renale au întâietate la vaccinare. În declarațiile sale, cadrul medical susține că pacienții infectați cu COVID-19 au prezentat o serie de probleme renale.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Conform societăților europene de nefrologie, pacienții cu afecțiuni renale cronice se află între grupele de risc foarte înalt, cu prioritate maximă la vaccinare (transplantați, cei aflați în așteptarea unui transplant, dializați, cei cu boală cronică de rinichi stadiul 5 încă nedializați), respectiv risc înalt (boală cronică de rinichi stadiile III și IV, pacienți cu sindrom nefrotic)”, a mai spus Alwina Stan. Medicul român a mai constatat că și unii pacienți infectați care nu au probleme renale „au dezvoltat proteinurie și hematurie și scăderea ratei de filtrare glomerulară prin insuficiență renală acută cu necesar de hemodializă”.