O țara abia acum se contruntă cu PRIMUL caz de Covid și ia măsuri extreme

O țara abia acum se contruntă cu PRIMUL caz de Covid și ia măsuri extreme

Mica țară are 100.000 de locuitori și doar patru spitale, așa că autoritățile nu au vrut să-și asume niciun risc în clipa în care a apărut primul caz de Covid 19.

Tonga a fost una dintre puținele națiuni din lume care a reușit să se ferească de pandemie, pentru că a fost complet închisă. Autoritățile s-au temut că o epidemie în arhipelag ar duce rapid la un colaps al sistemului de sănătate, potrivit BBC News.

O persoană repatriată din Noua Zeelandă și vaccinată anti-COVID a fost testată pozitiv, la scurt timp după ce a aterizat. În avion mai erau alți 214 pasageri. Autoritățile vorbesc acum despre noi măsuri restrictive, însă până la stabilirea lor, oamenii au format cozi la centrele de vaccinare.

Prim-ministrul Tongăi, Pohiva Tu’i’onetoa, i-a avertizat pe locuitorii insulei principale a arhipelagului că s-ar putea confrunta cu carantina totală începând de săptămâna viitoare. Premierul a spus totuși că a fost sfătuit să nu impună imediat lockdown „pentru că durează mai mult de trei zile până ca persoană infectată să devină contagioasă”.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Ar trebui să folosim acest timp pentru a ne pregăti în cazul în care mai multe persoane sunt confirmate că au virusul”, a spus premierul din Tonga. De la sfârșitul anului 2019, când au fost confirmate primele cazuri cu COVID în China, peste 246 de milioane de oameni s-au infectat cu COVID la nivel global și aproape 5 milioane de persoane au murit din cauza bolii, conform unui bilanț al Universității Johns Hopkins. Mai sunt încă unele țări care nu au raportat niciun caz până acum. Spre exemplu, COVID nu s-a răspândit încă în unele țări insulare din Pacific, cum ar fi Tuvalu. Alte țări precum Coreea de Nord și Turkmenistan nu au raportat încă niciun caz, însă experții consideră că bolnavi există și acolo, chiar dacă nu a fost confirmat un bilanț oficial.