Vești proaste pentru Halep! A primit mesajul năucitor chiar în timp ce era pe teren. S-a prăbușit de tot

Vești proaste pentru Halep! A primit mesajul năucitor chiar în timp ce era pe teren. S-a prăbușit de tot Sursa foto: Arhiva EVZ

Jucătoarea de tenis Simona Halep a ieșit din rândul primelor 20 de jucătoare ale lumii, din topul WTA Live. Ea rămâne însă în clasamentul WTA pe locul 18.

Simona Halep, locul 18 WTA, a ieşit dintre primele 20 de jucătoare din lume în clasamentul WTA Live. Acesta este un clasament care calculează poziția fiecărei jucătoare în timp real, în funcție de punctele acumulate meci de meci.

În cazul de față, Simona Halep a căzut pe locul 23, în WTA Live, pentru prima dată după opt ani. Acest lucru s-a întâmplat după ce sportivei românce i-au fost retrase punctele pe care le-a acumulat lprin participarea la Turneul Campioanelor (WTA Finals) din anul 2019.

Simona Halep a obţinut la Shenzhen, în urmă cu doi ani, 500 de puncte, pentru o victorie, în faţa Biancăi Andreescu, şi două înfrângeri, cu Elina Svitolia şi Karolina Pliskova. Cum anul trecut, WTA Finals nu s-a ţinut, din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că abia acum i-au fost retrase româncei acele puncte.

Simona Halep trebuie să câștige turneul de la Cluj

În aceste condiții, la momentul debutului la turneul de la Cluj Napoca, Transylvania Open, jucătoarea româncă a coborât pe locul 23, cu 2.408 puncte. Ultima dată a ocupat această poziție în urmă cu opt ani, la 18 august 2013. De la acel moment, jucătoarea din Constanţa s-a menținut, fără întrerupere în primele douăzeci de poziții din topul WTA Live.

Ca să revină printre primele 20 de jucătoare ale lumii, în acest clasament, Simona Halep trebuie să câștige turneul de la Cluj Napoca. Ea va debuta miercuri, 27 octombrie, în primul tur, împotriva Gabrielei Ruse, locul 85 WTA.

Și alte jucătoare sunt afectate

Simona Halep nu este singura jucătoare care a pierdut puncte după Turneul Campionilor din 2019. În aceeași situație se mai află și alte jucătoare de top.

Ucraineanca Elina Svitolina, finalista de atunci, este una dintre cele mai păgubite. Ea pierde locul între primele zece jucătoare WTA Live, urmând să coboare de pe locul 6 pe 14 în ierarhia live. Aceasta după ce patru ani şi jumătate s-a menținut între primele cele mai bune tenismene din lume.

În aceeaşi situaţie se mai află și Belinda Bencic din Elveţia (coborâre de pe locul 9 pe 17).

Ne puteți urmări și pe Google News