Zile negre pentru Nicuşor Constantinescu. Tribunalul i-a dat o lovitură cruntă. Nu scapă cu una cu două

Zile negre pentru Nicuşor Constantinescu. Tribunalul i-a dat o lovitură cruntă. Nu scapă cu una cu două Nicuşor Constantinescu. Sursa foto: Arhiva EVZ

Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al consiliului Judeţean Constanţa a fost acuzat de abuz în serviciu în dosarul „Herghelia Mangalia”. Cererile acestuia au fost respinse de către Tribunalul Constanţa.

Tribunalul Constanţa a respins în camera preliminară „ca nefondate cererile şi excepţiile invocate de inculpatul Nicuşor Daniel Constantinescu. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 176/P/2017 din 08.01.2021 întocmit de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa”.

Dosarul a început în în anul 2014, când Curtea de Conturi a aflat că Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a semnat mai multe hotărâri care au dus la prejudicierea judeţului cu mai bine de 5,5 milioane de lei. Procurorii l-au acuzat pe acesta că a finanţat în anul 2013 executarea unor lucrări în valoare de 3.778.451,09 lei la obiectivul Herghelia Mangalia, imobil ce nu făcea parte din UAT Judeţul Constanţa, ci RNP Romsilva.

Acesta a mai fost acuzat și că a plătit peste 1,79 de milioane de lei pentru diferite proiecte în vederea organizării de către o firmă privată şi Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor a „Cupei Mondiale la Pescuit Crap” 2012, pe lacul Corbu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Începe judecata

Magistraţii au declarat joi, 21 octombrie, începerea judecăţii cauzei în care bărbatul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos material. Decizia poate fi contestată în termen de trei zile de la pronunţare. Constantinescu și avocații săi au încercat prin toate modalitățile să conteste decizia luată.

Promisiuni politice fară rezultat

„La data de 6 decembrie 2013 inculpatul a întocmit o adresă transmisă Guvernului României prin care reproşa înalţilor funcţionari că s-a bazat pe acordul verbal al unei persoane neindicate nominal şi că a realizat la Herghelia Mangalia o investiţie de 700.000 euro finalizată în vara anului 2013”, au scris procurorii.

Acesta a făcut toate demersurile pentru a lua 8 milioane de lei de la Ministerul Finanţelor. Cu aceşti bani, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) trebuia să amenajeze un drum şi mai multe căi de acces din zona lacului Corbu.

„Consumul de manoperă facturat de RAJDP Constanţa este mult mai mare decât cel real, respectiv de cca 4 ori mai mare, fapt care a generat plata unor sume de bani mult mai mari decât cele cuvenite”, au declarat anchetatorii, potrivit adevărul.ro.

Constanța nu a beneficiat de aproape nimic de pe urma acestei lucrări, doar de câteva articole într-o revistă de pescuit: ”Constantinescu Daniel Nicuşor susţine echipa României, este alături de competitori .....”