Focarul de coronavirus de la FCSB s-a extins. Echipa lui Gigi Becali a cerut amânarea unui meci și riscă să piardă la „masa verde” o altă partidă

Focarul de coronavirus de la FCSB s-a extins. Echipa lui Gigi Becali a cerut amânarea unui meci și riscă să piardă la „masa verde” o altă partidă sursa: facebook.com/FCSBOfficial

FCSB nu a avut, joi, la antrenamente, decât 10 jucători disponibili, așa că oficialii vor să amâne partida de campionat cu Farul Constanța, programată duminică.

La FCSB, situația s-a înrăutățit din cauza focarului de coronavirus care este de nestăvilit. „Roș-albaștrii” nu mai au efectiv suficient pentru a juca în campionat și în Cupa României. La antrenamentul efectuat joi dimineață, doar 10 fotbaliști au fost apți. Așa că oficialii de la FCSB au făcut o solicitare către LPF, pentru a amâna partida cu Farul Constanța, programată să se dispute duminică, conform gsp.ro.

FCSB a cerut amânarea meciului cu Farul Constanța

Regulamentul prevede ca meciurile să se dispute atât timp cât echipele au la dispoziție minimum 13 jucători apți de joc, dintre care unul să fie portar. În acest moment, FCSB este pregătită de Eugen Nae, antrenor de portari care face parte din staff-ul lui Cosmin Olăroiu. El a fost împrumutat pentru a suplini absența lui Edi Iordănescu. Dar și a lui Mihai Pintilii, omul care ar fi trebuit să stea pe bancă la partida dintre FCSB - și CS Mioveni (scor 3-0) disputată la Buzău.

Gigi Becali ar vrea ca formația să joace împotriva grupării lui Gică Hagi. „Dacă e Tănase apt, jucăm și în 12 inși! Așa vreau să jucăm, ca să demonstrăm puterea lui Dumnezeu!”, spunea finanțatorul. Între timp, FCSB mai are doar 10 jucători valizi, care nu sunt loviți de coronavirus sau accidentați.

Ne puteți urmări și pe Google News

Miercurea viitoare, FCSB trebuie să joace în Cupa României cu FC Voluntari. Dar este greu de crezut că partida se va disputa. Dar, la meciurile de Cupă nu e posibilă amânarea, conform regulamentului de desfășurare: „Prin excepție, etapele de Cupa României și de baraj nu se pot reprograma”.

Riscă să piardă meciul cu FC Voluntari din Cupa României

„Avem 11 jucători valizi, cu 2 portari. Avem focar de covid și în academie, ieri fiind depistați pozitiv Fulga, Geană, Moraru, Buhai, Bănuț și Bulimar, testarea celorlalți având loc azi.

Nu putem juca nici măcar meciul de miercuri din Cupa României pentru că singurii jucători care ies din izolare înainte de ziua în care e programat sunt Straton și Șerban (accidentat), iar niciun alt fotbalist accidentat care e negativ nu poate reveni până atunci. Nu avem soluții și nu dorim nimănui să ajungă în situația noastră”, a transmis Meme Stoica pe contul de Facebook.