Hotărâre în noapte despre carantinarea Bucureștiului. Vor fi controale draconice

Hotărâre în noapte despre carantinarea Bucureștiului. Vor fi controale draconice Sursa foto: EVZ

Municipiul București și județul Ilfov nu vor intra în carantină pentru a limita răspândirea cazurilor de infectare cu coronavirus. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea Institutului Național de Sănătate Publică.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 87 privind stabilirea măsurilor necesar a fi implementate la nivelul Municipiului București și județului Ilfov. Aceste măsuri sunt menite să ducă la limitarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

În primul rând, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) nu a fost de acord cu propunerea Institutului Național de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la „nivelul zonei metropolitane București”.

Drept urmare, ca urmare a refuzului de a institui carantina, se propune intensificarea acțiunilor de control privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID. Concomitent se dorește aplicarea măsurilor prevăzute de cadrul normativ în vigoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Grupul de Suport Tehnico - Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României va analiza situația epidemiologică de la nivelul Municipiului București și județului Ilfov și, de la caz la caz, va propune noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru activitățile cu risc ridicat de răspândire a bolii.

INSP a propus carantinarea municipiului București

Medicul Simona Pârvu din cadrul INSP a propus carantina pentru Municipiul Bucureşti, ţinând cont de situaţia epidemiologică. În plus, a precizat medicul, măsurile stabilite de autorități până în prezent nu au fost suficient de eficiente pentru a bloca răspândirea pandemiei.

„De la propunere până la adoptarea unei decizii sunt o serie de paşi care trebuie urmaţi şi care sunt foarte clar reglementaţi. Scopul propunerii a fost de a supune în cadrul discuţiei Grupului tehnico-ştiinţific şi de a înainta decidenţilor o serie de propuneri care să fie analizate şi să stea la baza deciziilor ulterioare”, a explicat medicul.

Măsura nu a fost agreată de Grupul Tehnico-Ştiinţific, iar anunțul a fost făcut de șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Acesta a anunţat că municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov nu vor fi carantinate. Arafat a respins propunerea făcută de Institutul Naţional de Sănătate Publică, precizând, însă, că vor fi întărire măsurile de control. Raed Arafat a spus că este posibil să fie luate și alte măsuri peste cele care există în prezent.

Hotarare CNSU