Înlocuitor surpriză pentru Mirel Rădoi. Propunerea vine de la un jucător al Generației de Aur

Înlocuitor surpriză pentru Mirel Rădoi. Propunerea vine de la un jucător al Generației de Aur sursa: arhiva EVZ

Tehnicianul lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, ar putea fi o soluție câștigătoare pentru echipa națională a României, la cele două meciuri de baraj pentru calificarea la viitorul Campionat Mondial din 2022.

Mircea Lucescu ar fi cel mai potrivit să-i ia locul lui Mirel Rădoi, dacă acesta va da curs intenției de a renunța la funcția de antrenor. Este părerea unuia dintre cei mai titrați jucători ai Generației de Aur, Ioan Ovidiu Sabău. Într-o emisiune la Digi Sport, fostul internațional s-a arătat încântat de o asemenea ipoteză. El s-a pronunțat în favoarea lui Mircea Lucescu, dacă acesta ar primi să antreneze echipa națională pentru cele două meciuri de baraj,

„Ar fi ceva deosebit. Dacă s-ar putea realiza lucrul acesta, ar fi extraordinar pentru tot ce înseamnă fotbalul românesc. Chiar dacă ar rata calificarea, n-ar mai conta. Ar scoate maxim. Depinde și ce adversari vom întâlni, pot fi adversari mult mai valoroși și atunci e clar”, a spus Ioan Ovidiu Sabău, la Digi Sport Special.

Pentru ca acest scenariu să devină realitate, însă, ar fi nevoie nu doar ca Mircea Lucescu să-și dea acordul ci și clubul la care antrenează, Dinamo Kiev.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sabău despre demisia lui Rădoi

Fostul mare mijlocaș al echipei naționale de fotbal a comentat și anunțul făcut de Mirel Rădoi cu privire la demisia sa, după ultimele din preliminariile CM 2022, care se vor disputa în noiembrie. Ovidiu Sabău crede că ruptura dintre antrenor și Federația Română de Fotbal este definitivă, chiar dacă oficialii forului conducător susțin că vor face tot posibilul să-l convingă să renunțe la demisie.

„Și pe mine m-a surprins, dar probabil că el a simțit că cei din FRF nu mai cred în el și nu-l mai vor, altfel nu-mi explic de ce n-a mai așteptat încă două meciuri. Eu cred că e o ruptură totală între el și Federație, așa înțeleg eu gestul lui. Am văzut că ar fi un joc al declarațiilor, că ar fi un joc psihologic pe care îl face Mirel. O declarație ca să fie dată, din punctul meu de vedere”, a comentat Ovidiu Sabău.

Sursa foto: EVZ

Mirel Rădoi ar fi fost demis dacă pierdea cu Armenia

În opinia sa, dacă echipa națională nu ar fi câștigat cu Armenia (1- 0) probabil că Mirel Rădoi ar fi fost demis de la conducerea Naționalei. Ioan Ovidiu Sabău crede că lui Mirel Rădoi i s-au cerut anumite lucruri cu care acesta nu a fost de acord.

„Dacă nu băteam Armenia, cred că l-ar fi demis. Înaintea nu m-aș fi așteptat, dar văzând declarația și starea lui, descătușare lui după acest rezultat, mie mi se pare că, dacă nu ar fi câștigat, s-ar fi renunțat la serviciile lui.

Probabil că el n-a mai fost de acord cu unele lucruri, probabil că i s-a cerut ceva ce el n-a vrut să execute. Sunt orgolii de multe ori în joc, ambiții. Poate i-a spus cineva și nu mai poți, te termină afectiv. Te simți trădat, simți că nu mai sunt lângă tine, că îți spun una în față, dar prin spate gândesc total diferit. Sunt lucruri care te afectează, e clar. El n-a avut experiență să gestioneze un astfel de moment, cariera lui e scurtă”, a mai spus Sabău.