Președintele Roosevelt a făcut trafic de influență pe lângă odiosul dictator nazist în 1936? Documentele scandaloase au ieșit recent la lumină

Președintele Roosevelt a făcut trafic de influență pe lângă odiosul dictator nazist în 1936? Documentele scandaloase au ieșit recent la lumină

Chiar dacă istoria e scrisă de învingători, până la urmă, adevărul tot iese la lumină.Acesta este și cazul președintelui american Franklin Roosevelt, care a fost omagiat de istorici pentru rolul jucat în înfrângerea nazismului.

Documentele care au ieșit la lumină de curând arată, însă, că marele apărător al drepturilor omului și al democrației avea cu totul alte interese în Germania și n-a ezitat să facă un mic trafic de influență pe lângă odiosul dictator nazist.

Conform documentelor din scoase la vânzare de o casă de licitații din SUA, în vara anului 1936, președintele SUA Franklin Roosevelt i-a transmis o cerere secretă cancelarului Reichului german, Adolf Hitler. Cererea nu conținea vreun apel la dezarmare, nici măcar vreuun protest împotriva persecuției evreilor germani de către naziști. Altele erau interesele președintelui american.

Mesaj secret către Adolf Hitler

Unul dintre documentele scoase la licitație este un mesaj către Berlin marcat „foarte urgent” și semnat de ambasadorul german la Washington, Hans Luther, pe 21 august 1936.

Ambasadorul informa Berlinul că președintele Roosevelt, prin asistentul său principal Stephen Earley (Stephen Early), îi cerea führer-ului să primească trei lideri ai industriei petroliere americane. Cine erau acești mari oameni de afaceri și cu ce treburi vizitau ei Germania aflați citind continuarea acestui articol pe site-ul Evenimentul Istoric.

Ne puteți urmări și pe Google News