Oamenii lui Ceaușescu l-au umilit crunt pe Irinel Columbeanu! După 33 de ani a spus-o

Oamenii lui Ceaușescu l-au umilit crunt pe Irinel Columbeanu! După 33 de ani a spus-o Irinel Columbeanu. Sursa foto: Arhiva EVZ

Fostul milionar Irinel Columbeanu a rememorat recent că una dintre cele mai crunte experiențe de viață pentru el a fost cea din toamna anului 1988, când oamenii lui Nicolae Ceaușescu au decis îndepărtarea lui dintr-o funcție importantă.

Deși nu a spus-o, este posibil ca acea răzbunare consumată cu un an înainte ca regimul lui Ceaușescu să fie înlăturat de la putere să fi avut legătură cu tatăl lui Irinel Columbeanu. Amintim că Ion Columbeanu a fost un personaj cu influență în Epoca de Aur.

Inginer de profesie, tatăl lui Irinel Columbeanu a fost șeful protocolului în toate guvernele României, între anii 1961 și 2002. Prima dată, acesta a lucrat pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej, primul lider comunist al României, decedat în martie 1965 și înlocuit de Nicolae Ceaușescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Asttfel, în cadrul unui interviu acordat recent, fostul milionar s-a referit la momentul din 1988 când a fost întrebat care a fost cel mai greu moment al vieții.

„Acum 33 ani, pe 22 decembrie 1988, în toamna lui 1988, ziua în care, alungat mișelește de acolo unde lucram, fără măcar să știu de ce. Am ieșit pe poarta acelui institut de cercetări cu jurământul în gând că nu mă voi întoarce niciodată acolo.

Carte despre viața lui Irinel Columbeanu

Mai multe amănunte ar putea fi găsite în cartea mea. Reușesc să trec peste momentele dificile fiindcă îmi spun că orice întâmplare ți se așază în calea vieții cu un scop, acela al construirii evoluției tale spirituale, nimic nu ți se întâmplă, ci se întâmplă pentru tine″, a declarat Columbeanu.

Așa arăta Irinel Columbeanu în tinerețe

Altfel, fostul om de afaceri care are 64 de a dezvăluit și care mai este relația pe care o are cu fosta soție, Monica Gabor. „Relația normală de respect reciproc între doi foști soți ce au și un copil împreună″, a completat Irinel.

În interviul acordat pentru sursa citată, Columbeanu s-a referit și la momentul infectării cu noul coronavirus chinezesc: „A fost un episod complicat, care bine că s-a întâmplat așa cum s-a întâmplat și mai ales ales când s-a întâmplat.

Simptomele au fost la început cele arhicunoscute, frisoane febrile, pierderea poftei de mâncare și parțial a gustului și mirosului. După care au dispărut, făcându-mă să cred că nu aveam nimic, doar, doar oi alege să nu merg la spital. Atunci mi-am dat seama că este un virus planificat parșiv, și de aceea imprevizibil și foarte periculos.″

Căsătoria cu Monica Gabor i-a adus notorietate

Amintim că Irinel Columbeanu a devenit mai cunoscut pentru publicul din România după căsătoria cu Monica Gabor. Altădată beneficiar al unei averi impresionante, acesta trăiește azi ca un român obișnuit. La această situație a ajuns din cauza unor afaceri falimentare.

De-a lungul anilor, presa a relatat că familia Columbeanu a deținut peste 56 de terenuri în comuna Ciolpani, multe automobile de lux și o vilă la Izvorani.

În anul 2006, Columbeanu avea de 60 de milioane de euro, iar în 2007 averea lui a crescut la suma de 150 de milioane de euro. În 2008, omul de afaceri nu mai avea decât 40 de milioane de euro. De atunci, averea lui a fost într-o continuă scădere și a ajuns la 7 milioane de euro.

În 2015, el a fost executat silit de bănci, iar când și-a dat seama că fiica lui va duce un trai modest, Irinel și-a dat acordul ca ea să meargă în SUA, la mama ei. În 2021, el s-a mutat cu chirie într-un apartament cu două camere, de la periferia Bucureștiului.

Irinel Columbeanu a ajuns la faliment după ce a fost păcălit de niște italieni într-o afacere cu turbine eoliene. A mai fost un eșec cu fabrica de ciment de la Târgu Cărbunești, din Gorj. Pentru ea s-a împrumutat în 2006, cu 5,7 milioane de euro.

Fabrica s-a numit Construct Materna Columbeanu și apoi Turbocim. Obiectivul era realizarea cimentului perfect, botezat „Columbeanit”. Se crede că această afacere a fost cea care l-a adus pe Columbeanu în situația de acum, în care nu mai are nici vila de la Izvorani, afectată de un incendiu în 2020.