Obiectele din perioada comunistă au devenit foarte valoroase. Cât costă celebrul kitsch, „peștele-bibelou”

Obiectele din perioada comunistă au devenit foarte valoroase. Cât costă celebrul kitsch, „peștele-bibelou” sursa: olx.ro

În ultima perioadă, mulți colecționari au început să pună la vânzare diverse obiecte pe care le-au păstrat, din nostalgie, din vremurile de dinainte de 1989.

Mulți români care au păstrat diverse obiecte din perioada comunistă au început să le pună la vânzare, pe internet, pentru a obține un câștig de pe urma lor. Interesant este că pentru aceste lucruri există și o cerere neașteptat de mare, așa că și prețurile de vânzare sunt destul de ridicate.

Obiectele din perioada comunistă sunt la mare căutare

Bibelouri, sticle, monede, steaguri sau pahare, multe dintre ele considerate a fi kitsch-uri pot fi cumpărate de pe siteurile de profil. Există multe persoane nostalgice care vor să recreeze o parte din atmosfera anilor de dinainte de 1989.

„O să râdeți, dar cerere este. Problema e că nu și bani, aici e buba mare. Oamenii ar vrea să cumpere pe nimic. Unul mi-a reproșat că-i vând nimicuri. Păi, domnule, dacă e un nimic, de ce m-ai sunat? Au fost nimicuri, dar acum situația s-a schimbat. Nostalgicii perioadei nu ezită și oferă bani frumoși”, a spus Florin Coșvean, unul dintre colecționarii care au mai multe produse la vânzare”, a declarat unul dintre colecționarii care și-au pus în vânzare aceste obiecte, conform fanatik.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Acum e mult mai greu, înainte existau diferite târguri unde reușeam să găsesc lucruri foarte interesante. Eu dețin și un anticariat pe care l-am mutat în online. Vorbim despre un ușor conflict pentru că obiectele acestea sunt în majoritatea cazurilor în casele vârstnicilor. Ei nu au acces la Facebook sau internet. De-aia spun că târgurile erau sfinte pentru o asemenea afacere”, a mai precizat bărbatul, în discuția avută cu reporterii de la sursa citată.

Peștele-bibelou costă 250 de lei

Celebrul pește - bibelou, pe care mulți români îl aveau în casă a ajuns să coste aproximativ 250 de lei. „Aproape fiecare familie avea așa ceva. Au fost mulți asemenea pești și au rămas atât de puțini. Aspect impecabil. Lungime 24 cm, lățime 6 cm”, afirmă Florin Coșvean. La vânzare au mai fost scoase sticle de apă minerală, vin și sucuri sau celebrele borcane de muștar și iaurt.