DOSAR SECRET. S-a aflat cum au încercat chinezii să mușamalizeze existența coronavirusului. Concluziile unui consilier american

DOSAR SECRET. S-a aflat cum au încercat chinezii să mușamalizeze existența coronavirusului. Concluziile unui consilier american sursa: Arhivă EVZ

Un consilier chinez care lucrează pentru Guvernul Statelor Unite ale Americii a luat urma mai multor întâmplări dubioase care s-au petrecut la Wuhan înainte de izbucnirea pandemiei.

Cercetătorii din China ar fi putut să dezvolte un vaccin care să fie eficient împotriva coronavirusului chiar înainte de-a izbucni pandemia. Asta este ideea centrală ce se desprinde dintr-un dosar secret pe care îl deține guvernul american.

Concluziile la care a ajuns un consilier chinez din SUA, în privința originii coronavirusului

Un consilier chinez al guvernului american a auzit zvonuri despre o nouă pandemie, a cercetat detaliile și a găsit informații bulversante. Miles Yu a descoperit că în documentele oficiale chinezești nu era menționată deloc existența pandemiei în Institutului de Virusologie din Wuhan.

El a decis să studieze dosarele personalului institutului, proiectele de cercetare a coronavirusului, anunțurile oficiale și alte detalii. Astfel, a ajuns la concluzia că oficialii chinezi au încercat să mușamalizeze existența coronaviruslui, după cum se precizează în cartea „What Really Happened in Wuhan” (Ce s-a întâmplat cu adevărat în Wuhan) de Sharri Markson.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Yu și-a dat seama de gravitatea a ceea ce citea, cel mai important laborator de coronavirus din lume se afla în același oraș în care a izbucnit un nou coronavirus și a știut instinctiv ce ar putea însemna acest lucru. Chiar în orașul în care a început epidemia se află un laborator de virusologie de nivel 4 de biosecuritate (BSL-4) care manipulează genetic coronavirusurile într-un mod periculos”, a scris Sharri Markson în cartea sa.

Un oficial al OMS arăta cu degetul spre chinezi

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a explicat, în această vară, că varianta virusului care a scăpat din laboratorul de la Wuhan este foarte probabilă.

Un angajat (al unui laborator) infectat pe teren în timp ce preleva probe se încadrează într-una din ipotezele probabile. Acolo este unde virusul trece direct de la lilieci la oameni”, a declarat Peter Embarek, şeful delegaţiei internaţionale alcătuite din oameni de ştiinţă, trimise în China de către OMS pentru a identifica originea COVID-19.

Într-un documentar intitulat „Misterul virusului – un danez în căutarea adevărului în China”, omul de ştiinţă a vorbit pe larg despre misiunea pe care a condus-o în Wuhan şi s-a exprimat într-un mod foarte critic la adresa Chinei.

Însă conform concluziilor din 29 martie ale primei faze a studiului ce a fost realizat la începutul anului în oraşul Wuhan, ipoteza unui incident de laborator a fost evaluată ca fiind extrem de improbabilă. Potrivit lui Peter Embarek, echipei sale i-a fost greu să discute această teorie cu oamenii de ştiinţă chinezi.