Imagini șocante la morga din Arad. Un cadavru a fost scăpat pe jos

Imagini șocante la morga din Arad. Un cadavru a fost scăpat pe jos

Un cadavru al unei persoane decedate la Spitalul Județean Arad a fost manipulat cu neatenție, de către doi bărbați, iar la un moment dat acesta a fost trântit pe jos.

Potrivit imaginilor înregistrate de o cameră de luat vederi din zona unde funcționează morga Spitalului Județean Arad, doi bărbați transportă un sac de plastic în care se aflî un cadavru. La un moment dat, cei doi vor să așeze corpul neînsuflețit pe o targă din fier, dar sacul alunecă și cade pe jos. Cei doi manipulanți de cadavre se grăbesc și intervin de urgență.

Cadavrul a fost ridicat de pe jos și așezat pe targa folosită în prima fază. Oficialii de la Spitalul Județean Arad au declarat că cei doi bărbați din imagini sunt angajații unei firme de pompe funebre.

„Referitor la imaginile apărute în spațiul public precizăm că cei doi bărbați nu sunt angajați ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Sunt reprezentanți ai unei firme de pompe funebre cu care familia a încheiat contract pentru preluarea corpului. Conform protocolului, angajații spitalului, după întocmirea formalităților legale, predau corpul neînsuflețit firmei/persoanelor desemnate de către familie, pentru ridicarea si transportarea acestuia”, a precizat ec. Florina Ionescu, managerul interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgențe Arad.

Ne puteți urmări și pe Google News

Amendă de 600 de euro

În România există o lege care se referă la manipularea cadavrelor. În cazul invocat mai sus, cei doi manipulanți de cadavre pot fi amendați contravențional cu 3.000 de lei, adică 600 de euro.

”Prin cadavre umane se înţelege persoanele care nu mai prezintă niciun semn de activitate cerebrală, cardiacă sau respiratorie şi care sunt declarate decedate din punct de vedere medical, potrivit legii”, se arată în prezenta lege.