Ce pot păți hoții de lemne care i-au bătut pe Dragolea și Boșutar. Reacție în Guvernul României

Ce pot păți hoții de lemne care i-au bătut pe Dragolea și Boșutar. Reacție în Guvernul României

La puțin timp după ce s-a aflat că peste 15 indivizi i-au bătut crunt pe jurnalistul Mihai Dragolea și activistul de mediu Tiberiu Boșutar într-o pădure din județul Suceava, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că hoții de lemne trebuie să primească pedepsele maxime pentru atacul reprobabil.

Într-o postare pe Facebook, Tanczos Barna a subliniat că asemenea fapte reprobabile nu pot fi acceptate și condamnă orice agresiune asemănătoare. Reacția ministrului Mediului vine la o zi după ce jurnalistul și regizorul clujean Mihai Dragolea, un coleg și un activist de mediu au fost bătuți crunt joi.

Dragolea filma un documentar despre tăierile ilegale de lemn din Suceava, iar demersul său a stârnit furia hoților de lemne. Se pare că grupul agresorilor a fost format din 20 de indivizi înarmați cu bâte și topoare. Atacul săbaltic a fost înregistrat într-o pădure din comuna Coșna, județul Suceava.

„M-am întâlnit cu Tiberiu Boșutar acum câteva săptămâni, la minister. Am discutat despre importanța muncii pe care o depune alături de toți ceilalți activiști de mediu și avertizori de integritate. Avem aproape 1 milion de interogări în aplicația Inspectorul Pădurii, iar cetățenii, atunci când verifică transporturi și reclamă nereguli, ne sprijină direct în lupta cu hoții de lemne.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jurnalistul Dragolea

Ministrul Mediului trage semnalul de alarmă

Lucrurile au ajuns însă mult prea departe! Nu putem accepta asemenea fapte reprobabile, care pun în pericol integritatea și chiar viața celor care apără pădurea. Condamn orice agresiune de acest fel și îmi doresc ca toți autorii acestor fapte împotriva activistului Tiberiu Boșutar și a jurnaliștilor care îl însoțeau să fie identificați și să suporte consecințele legale maxime.

Tiberiu Boșutar

Iar dacă se va confirma că o parte dintre agresori sunt personal silvic, ei trebuie să fie excluși imediat din această breaslă. Le cer tuturor structurilor din sistemul silvic și de mediu să ofere cooperare totală organelor de anchetă penală și să aloce întreg sprijinul pentru identificarea și sancționarea vinovaților.

Garda Forestieră Suceava a pornit deja un control în acea zonă, iar orice abatere de la legislația silvică identificată va fi drastic sancționată”, a transmis Tanczos Barna pe Facebook.

Amintim că purtătorul de cuvând al IGPR, comisarul Georgian Drăgan, a declarat vineri că 11 persoane implicate în atacul bestial au fost audiate.