Regina Elisabeta a II-a a lansat cel mai bizar mesaj. E de neînțeles ce a scris

Regina Elisabeta a II-a a lansat cel mai bizar mesaj. E de neînțeles ce a scris Sursa: Arhiva EVZ

Presa din Marea Britanie a dezvăluit recent că Regina Elisabeta a II-a a surprins cu un „mesaj bizar adresat lui″ Kim Jong-un, celebrul dictator comunist din Coreea de Nord, care a luat măsuri drastice pentru a bloca intrarea în țară a tuturor simbolurilor occidentale, printre care se numără hainele, filmele, muzica și chiar stilurile de tuns.

De altfel, este cunoscută aversiunea suveranei de 95 de ani pentru comunism, un exemplu celebru în acest sens fiind modul în careRegina Elisabeta a II-a a reacționat când l-a întâlnit pe Nicolae Ceaușescu, în vara anului 1978.

De asemenea, la acea vreme, Regina Elisabeta a II-a i-a ţinut lui Ceaușescu o lecție de istorie, iar liderul communist i-a oferit suveranei o replică pe măsură.

Acum, Kim Jong-un a dezvăluit că Alteța Sa Regală a trimis urări de bine oamenilor din Republica Populară Democrată Coreeană și liderului acesteia, cu ocazia Zilei Naționale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Propaganda de la Phenian a speculat imediat momentul și a remis un comunicat de presă în care dictatorul lăsat să se înțeleagă că este mulțumit de cuvintele reginei.

Reginei Elisabeta a II-a parcă nu-i plăceau comuniștii

Jurnaliștii de la Daily Star au relatat că Familia Regală și liderii mondiali trimit deseori scrisori către alte țări cu ocazia zilelor naționale. În comunicatul citat s-a scris: „Kim Jong Un, președintele Afacerilor de Stat din Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), a primit salutări de la Elisabeta a II-a, Regina Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, pe 7 septembrie.”

Ce a transmis Regina Elisabeta a II-a nord-coreenilor? „Pe măsură ce oamenii din Republica Populară Democrată Coreeană își sărbătoresc Ziua Națională, trimit urări de bine pentru viitor.” Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a confirmat că o scrisoare a fost trimisă către Kim Jong-un.

Ziua Națională este sărbătorită de în Coreea de Nord la 9 septembrie, zi despre care nord-coreenii susțin că reprezintă actul de naștere a țării, în 1948. Oficial, ziua este cunoscută sub numele de Ziua Fondării Republicii și este sărbătorită prin vizite la statuile lui Kim Il-sung, bunicul lui Kim Jong-un.

Este vizitat și mausoleul Kim Il-sung și momentul este marcat cu numeroase focuri de artificii, dansuri populare și diverse jocuri. În trecut, la festivități erau implicați 100.000 de participanți care își sincronizau mișcările, conform dailystar.co.uk.