Prima țara din UE care a legalizat cultivarea canabisului acasă. Câte plante pot fi crescute

Prima țara din UE care a legalizat cultivarea canabisului acasă. Câte plante pot fi crescute

Italia a devenit una dintre primele țări europene care a dezincriminat canabisul recreativ, permițând creșterea până la patru plante de canabis acasă, după ce miercuri a fost aprobată o reformă de către comisia de justiție a Camerei Inferioare.

Reforma, care a fost propusă de deputatul italian Riccardo Magi, face din Italia una dintre primele țări din Europa care legalizează cultivarea internă a canabisului pentru uz personal, Spania și Republica Cehă permitând, de asemenea, creșterea a până la cinci plante acasă.

Această reformă vine la aproape doi ani după o decizie importantă a Curții Supreme a Italiei din 2019, care a considerat că cultivarea internă a canabisului la scară mică era legală, informează dailymail.co,uk.

Italia urmează să permită acum cultivarea la scară mică a plantelor de canabis acasă.  Cu toate acestea, pedepsele pentru infracțiunile legate de traficul de canabis au crescut, pedeapsa maximă fiind de la șase la zece ani.

Hotărârea a fost pronunțată la 19 decembrie 2019, dar a trecut neobservată până la o săptămână mai târziu, când a fost raportată de agențiile de știri interne și a alimentat imediat o dezbatere politică fierbinte cu privire la consumul de canabis în Italia.

în SUA, canabisul a fost legalizat într-o treime din state

În Marea Britanie, cultivarea la domiciliu rămâne ilegală, precum și deținerea, vânzarea sau distribuirea drogului, infractorii urmând să primească o amendă de până la 2.500 de lire sterline și cinci ani de închisoare.

Cifrele recente de la Home Office arată că poliția înregistrează 358 de capturi de canabis pe zi, o creștere de 21% față de 2019.

Cannabisul a fost cel mai frecvent drog găsit în căutările poliției, cantități fiind găsite în 71% din toate sechestrele de droguri din Anglia și Țara Galilor în cele 12 luni până la sfârșitul lunii martie 2020.

Cu toate acestea, în 2018, canabisul medicinal a fost legalizat în Marea Britanie și unii parlamentari au susținut o mișcare similară cu Italia, spre dezincriminare.

Între timp, în SUA, canabisul a fost legalizat într-o treime din toate statele SUA, Virginia, New Mexico și Connecticut fiind cele mai recente state care au legalizat canabisul recreativ.

 

Ne puteți urmări și pe Google News