Furtuna a devastat totul în calea sa. Imagini greu de imaginat. VIDEO

Furtuna a devastat totul în calea sa. Imagini greu de imaginat. VIDEO

Mai multe orașe din Spania, între care și capitala Madrid, au fost lovite de o furtună devastatoare care a provocat blocaje și a dat peste cap transportul public.

Furtuna foarte puternică a făcut ravagii în capitala Madrid și în mai multe orașe ale țării. Cantitățile uriașe de apă care au căzut în orașele din Spania au atins și aproximativ 80 de litri pe metrul pătrat, într-un interval de timp relativ scurt.

Furtuna a dat peste cap întreg transportul public în comun și a provocat mai multe blocaje rutiere. De asemenea, s-au produs mai multe accidente din cauza problemelor provocate de furtună.

Pompierii spanioli au fost nevoiți să intervină în mai mult de 100 de cazuri, din cauza furtunii care a afectat oraşele Alpedrete, Valdemoro, Parla, Fuenlabrada, Rivas-Vaciamadrid şi capitala Spaniei, Madrid.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avertizarea de vreme rea a fost prelungită

În aceste condiții, meteorologii spanioli au emis cod portocaliu, cod pe care îl vor menţine şi pentru următoarele 24 de ore. Acesta va fi valabil pentru zonele metropolitane unde încă există riscul de a cădea chiar şi 30 de litri pe metru pătrat, pe oră.

Purtătorul de cuvânt al metroului din Madrid a declarat că dimineaţa de miercuri a început cu „unele incidente cauzate de ploile care au afectat circulaţia pe două magistrale".

Avertizare MAE pentru românii ce călătoresc în Spania

Marți, Ministerul Afacerilor Externe a transmis o avertizare pentru românii care intenționează să călătorească în Spania. Potrivit avertizării, Agenţia Meteorologică Spaniolă a emis un cod galben de precipitaţii abundente şi furtuni pentru mai multe zone din țară. Acesta a fost emis, pentru marți și miercuri, dar a fost extins pentru încă 24 de ore.

Codul galben de precipitaţii abundente a fost emis pentru comunităţile Madrid, Aragon, Castilla y Leon, Castilla - La Mancha, Extremadura şi Navarra. Un alt cod galben, de furtuni, a fost emis pentru comunităţile Madrid, Andalucia, Aragon, Asturias, Cantabria, Castilla y Leon, Castilla - La Mancha, Extremadura, Galicia, Murcia, Navarra, Ţara Bascilor şi La Rioja.

Ministerul de Externe a recomandat cetățenilor români să consulte în permanenţă informaţiile publice comunicate de autorităţile spaniole.

De asemenea, în caz de urgenţă, reprezentanții MAE au recomandat cetăţenilor români care se află în zonele afectate să contacteze autorităţile competente, apelând numărul de urgenţă 112.