Evenimentul Zilei > International > Un tânăr român din Spania a ajuns în spital, după ce a fost bătut cu bestialitate de Frații Koala. „Omoară-l, omoară-l”. FOTO
Un tânăr român din Spania a ajuns în spital, după ce a fost bătut cu bestialitate de Frații Koala. „Omoară-l, omoară-l”. FOTO

Un tânăr român din Spania a ajuns în spital, după ce a fost bătut cu bestialitate de Frații Koala. „Omoară-l, omoară-l”. FOTO

Un român din Spania se află în stare gravă la spital după ce a fost bătut de o bandă de tineri, încurajată să-l omoare pe cel dintâi. Despre grupul organizat se știe că activează regulat, în mai multe localități, pentru a „genera lupte şi a înspăimânta alţi tineri”. Nouă persoane au fost arestate, însă oamenii legii încă demarează cercetări pentru a se stabili contextul scenelor de violență și intenția bătăușilor. 

Un tânăr român din Spania, în vârstă de 23 de ani, originar din Abrud, județul Alba, se află internat la o unitate medicală după ce a fost bătut de un grup organizat de tineri. Evenimentele neplăcute au avut loc zilele trecute, în jurul orei 3, în timpul unei petreceri dintr-un parc din zona Jauregiberria, în Amorebieta.

Un tânăr român din Spania, bătut până a ajuns în spital. „Omoară-l, omoară-l”

Un videoclip postat pe rețelele de socializare arată cum tânărul român a fost lovit cu bețe și sticle de către aproximativ 20 de agresori, în timp ce aceștia erau încurajați de alte voci care strigau „Omoară-l, omoară-l”.

În prezent, tânărul se află internat la spitalul Cruces și se află în stare „stabilă”. Cu toate acestea, starea de sănătate a acestuia este în continuare foarte gravă, notează presa internațională.

Conform medicilor, tânărul a suferit de numeroase „cheaguri de sânge la cap”, dar „au încredere că poate merge înainte, pentru că este un băiat tânăr”.

“În acest moment, nici bine, nici rău. Medicii ne transmit prudență. Starea nu s-a înrăutățit și luni ne vor spune mai multe lucruri”, a spus unul dintre membrii familiei.

Grupul organizat de agresori activează regulat în mai multe localități din Spania, cu scopul de a „genera lupte şi a înspăimânta alţi tineri”, potrivit oamenilor legii.

Cine a fost arestat. „Așteptăm mărturii și dovezi”

În urma publicării materialului în cauză, nouă bărbați au fost arestați, cu vârste cuprinse între 15 și 38 de ani, dintre care cinci sunt minori, iar patru adulți.

„Va fi necesar să vedem care a fost cu adevărat voinţa agresorilor, dacă intenţionau să provoace o vătămare sau să meargă mai departe, în ton cu cei care i-au încurajat (strigând „ Omoară-l!”)”, a declarat Josu Erkoreka, vicepreşedintele şi consilierul de securitate al regiunii, potrivit diasporamadrid.com.

„Trebuie să aşteptăm să colectăm mărturiile şi mai multe dovezi pentru a avea un „dosar mai solid” care să permită argumentarea acuzaţiilor, deoarece „nu este suficient doar un videoclip”, a mai adăugat Erkoreka.

Despre tinerii agresori se spune că sunt cunoscuți pentru violența lor. Aceștia fac parte, conform sursei citate, din grupul „Fraţii Koala”.

Frații Koala

Oamenii ies în stradă. Nu este prima dată când „Frații Koala” agresează tineri

Nu este primul incident la care au luat parte aceeași agresori. Potrivit informațiilor prezentate în presa străină, în luna iulie, aceștia au luat parte la mai multe agresiuni „homofobe și sexuale”. Cetățenii din Amorebieta au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva acțiunilor grupului în cauză.

Consiliul municipal din oraşul vecin Lemoa a convocat populaţia pentru a susţine „un miting în tăcere”, joi, la ora 20.00, în faţa Primăriei. Astfel, ei acuză agresiunea asupra tânărului român de 23 de ani.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: