Clotilde Armande face curățenie în Guvern. Ea s-a trezit dând indicații despre numiri

Clotilde Armande face curățenie în Guvern. Ea s-a trezit dând indicații despre numiri

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, după ce a „rezolvat” toate problemele pentru care a fost aleasă, a atacat PNL-ul și pe premierul Cîțu în legătură cu o numire la Ministerul Digitalizării. Ea nu îl dorește în funcția respectivă pe nominalizatul George Nicolaie și vrea să facă ordine și prin Guvern.

Aflată într-o prelungită pauză de curățenie prin sector, Clotilde Armand are timp să rezolve problemele guvernului. Ea a scris pe o rețea de socializare, miercuri, că a aflat despre numirea în funcţia de secretar de stat la Ministerul Digitalizării a unui acţionar al firmei Euromedia Group, firmă controlată de Sebastian Ghiţă.

„Domnule prim-ministru, domnule ministru, sper să revizuiţi această numire”, a transmis Armand pe Facebook.

„Atacurile doamnei Clotilde Armand, colega noastră de Coaliție, la adresa premierului Cîțu și a PNL sunt inadecvate unei relații de parteneriat", a fost replica lui Nicolaie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numirea secretarului de stat este responsabilitatea PNL

Ministrul Ciprian Teleman a transmis că numirea secretarului de stat este responsabilitatea PNL, formaţiunea având obligaţia de a explica decizia luată.

„Numirea domnului George Nicolaie ca Secretar de Stat la MCID, conform acordului asupra coaliţiei de guvernare, este responsabilitatea PNL. Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public privitoare la noul Secretar de Stat, PNL ar trebui să ofere publicului explicaţiile necesare cu privire la decizia luată. După nouă luni de zile, ADR nu are încă un Preşedinte numit, al doilea post de Secretar de Stat care îi revine PNL este în continuare neocupat. În ceea ce mă priveşte, vă asigur că la MCID proiectele se vor desfăşura în condiţii de transparenţă şi integritate. Delegarea atribuţiilor către secretarii de stat îi revine ministrului”, a scris, la rândul său, pe Facebook, ministrul Ciprian Teleman.

Mai mult, George Nicolaie a precizat că nu-l cunoaște pe Sebastian Ghiță și că în plus, în ultimul an i-a făcut campanie și Simonei Spătaru, colega de partid a lui Clotilde Armand: „Nu înțeleg de unde această poziție a dnei primar, nu-l cunosc pe Sebastian Ghiță și nu l-am văzut niciodată. Atacurile doamnei Clotilde Armand, colega noastră de Coaliție, la adresa premierului Cîțu și a PNL sunt inadecvate unei relații de parteneriat.

În ceea ce privește poziția de membru în CA ALPAB, nu sunt si nu am fost membru al consiliului de administrație ALPAB și nici nu aș putea fi, nici un consilier general nu poate fi, pentru că este o funcție incompatibilă cu aceea de consilier general”.