S-a încheiat protocolul între Primăria Sectorului 1 și Romprest. „A fost singura variantă pentru continuarea serviciilor”

S-a încheiat protocolul între Primăria Sectorului 1 și Romprest. „A fost singura variantă pentru continuarea serviciilor”

Un nou protocol pentru salubrizarea Sectorului 1 a fost semnat vineri între compania Romprest SA și Primăria Sectorului 1. Edilul Clotild Armand nu a avut de ales întrucât sectorul era îngropat în gunoaie, spre disconfortul cetățenilor, iar prefectul Capitalei a decis să nu prelungească starea de alertă în Sectorul 1. 

Acordul între Primăria Sectorului 1 şi compania Romprest privind asigurarea serviciilor de salubritate a fost semnat, vineri seară, la Prefectura Capitalei.

UPDATE

La scurt timp după semnarea protocolului, imediat după miezul nopții, Romprest a reînceput serviciile de curățenie în sectorul 1.

Ne puteți urmări și pe Google News

VEZI GALERIE FOTO Poza 1/12

Protocol între Romprest și Primăria Sectorului 1

„Compania Romprest Service SA informează asupra semnării Protocolului prin care se asigura, pentru o perioada de două luni, septembrie și octombrie 2021, continuitatea serviciului de salubritate în Sectorul 1. Protocolul a fost semnat în cursul zilei de astăzi, 27 august 2021, la sediul Instituției Prefecturii Municipiului București.

Prin acest Protocol au fost reglementate atât modalitatea temporară de prestare a activității de salubrizare stradală pentru următoarele două luni, septembrie și octombrie 2021, cât și modalitatea de plata a prestațiilor până la sfârșitul lunii octombrie 2021. Urmează că, în cursul lunii octombrie, să se convină asupra condițiilor în care va continuă derularea contractului după dată de 1 Noiembrie 2021”, se arată într-un comunicat al Companiei Romprest Service SA.

A fost singură varianta pentru a asigura continuitatea serviciului, în condițiile în care activitatea de salubritate stradală era diminuată în concordanță cu neplata facturilor ce înregistrează întârzieri de 12 luni, nerespectându-se regulamentul de salubritate impus de PMB.

Autoritatea locală se obligă să facă plățile pentru salubrizare, în timp  ce Romprest se obligă să presteze serviciile conform protocolului.

Prefectul Capitalei este mulțumit că s-a ajuns la un acord

„Acum a fost semnat la Prefectură un acord între Sectorul 1 și firma de salubrizare, care se încadrează în bugetul disponibil și asigură serviciile de salubrizare la un nivel optim. A fost dificil să ajungem aici, dar este important pentru noi ca interesul cetățenilor să fie respectat. Urmează și alte discuții, mai sunt aspecte importante de stabilit și clarificat, dar putem asigura cetățenii de continuitatea serviciilor pe următoarea perioadă”, a scris pe pagina sa de socializare prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Prefectul, coleg de partid - USR,  cu edilul de sector Clotilde Armand, a anunțat, luni, că starea de alertă nu va fi prelungită în Sectorul 1.