Cele mai rare și mai scumpe mâncăruri din lume. Supa din cuib de rândunică, caviarul albinos sau puiul negru costă mii de euro

Cele mai rare și mai scumpe mâncăruri din lume. Supa din cuib de rândunică, caviarul albinos sau puiul negru costă mii de euro

Sunt mâncăruri inaccesibile pentru majoritatea oamenilor, nu doar din cauza prețurilor foarte mari, ci și pentru că se găsesc foarte greu.

Există mâncăruri care sunt greu accesibile oamenilor de rând, din cauza prețurilor extrem de mari la care se găsesc. Majoritatea sunt preparate în restaurante de lux, care au pe piept cel puțin o stea Michelin. Unele par a fi supraevaluate, ținând cont de banii pe care trebuie să-i plătească cel care vrea să mănânce aceste rarități. Snobism sau gust rafinat, produsele ar trebui încercate măcar o dată în viață, pentru a stabili raportul preț / valoare.

Ciuperci Matsutake

Aceste ciuperci sunt atât de rare încât prețul lor ajunge acum la 600 de dolari pentru un singur kilogram. Ciupercile Matsutake sunt originare din Japonia, dar cresc și în mai multe țări asiatice diferite. Cu toate acestea, numărul lor a scăzut semnificativ din cauza efectelor insectelor și a copacilor invazivi care și-au făcut loc în zonele umbrite în care cresc ciupercile. Deoarece nu există nicio modalitate de a cultiva ciupercile Matsutake, există mari șanse ca acestea să dispară cu totul în viitor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Caviar albinos White Pearl

Un kilogram din acest caviar costă 8.500 de euro (9.100 de dolari). Sturionul albinos este un fel de pește mare care trăiește în Marea Caspică. Costul caviarului este atât de ridicat din cauza faptului că ouăle de sturion albinos sunt procurate foarte rar - doar atunci când se estimează că au o vârstă de aproximativ 100 de ani.

Supă de cuib de rândunele

Cuibul acestor păsări este făcut aproape în întregime din saliva lor, fără adaosuri de materiale străine. Prin urmare, cuiburile lor au devenit o delicatesă în bucătăria chinezească. Prețul ridicat al acestui fel de mâncare este foarte ușor de explicat: colectarea cuiburilor de rândunică este o ocupație oarecum periculoasă, care poate pune viața în pericol. Păsările își construiesc cuiburile pe stânci abrupte, unde riscul de cădere este foarte mare. Astfel, costul acestei delicatese se ridică la aproximativ 3.000 de dolari pe kilogram.

Trufe albe

Prețul ridicat al acestor trufe este rezultatul condițiilor foarte specifice de care au nevoie pentru a crește, precum și al metodelor speciale de colectare și conservare a acestora - pe lângă gustul și aroma lor rafinată. În Europa, 1 kg de trufe albe costă în jur de 2.000 de euro (2.100 de dolari).

Pui negru Ayam Cemani

Puiul Ayam Cemani este crescut în Indonezia. Însă nu este exportat în alte țări din cauza temerilor că ar putea răspândi gripa aviară. Această rasă de păsări de curte este atât de rară, încât un pui costă aproximativ 200 de dolari în această parte a lumii. Iar în afara țării, acest preț poate ajunge la mii de dolari.

Fripturi japoneze de Wagyu

Fripturile Wagyu, obținute din carne de vită japoneză, sunt unele dintre cele mai gustoase și mai scumpe delicatese. Carnea are o aromă uimitoare, al doilea cel mai mare punctaj posibil pentru marmorare și o textură celebră de unt. În Japonia, vițeii de rasă pură Wagyu folosiți pentru a produce carnea primesc masaje, beau bere și li se ascultă muzică clasică. Costul unui kg de acest tip de carne poate ajunge la 450 de dolari.

Șuncă iberică uscată

Jamón Ibérico, produs în Spania, este cel mai scump tip de șuncă din lume. În Spania, porcul iberic este hrănit exclusiv cu ghinde, iar suprafețe uriașe sunt delimitate pentru ca acesta să poată mânca în voie. Costul unui kilogram de jamon uscat fluctuează în jurul valorii de 365 de euro (392 de dolari).