Inexplicabil! Sinucideri în lanț printre polițiștii care au apărat Capitoliul de susținătorii lui Dondald Trump

Inexplicabil! Sinucideri în lanț printre polițiștii care au apărat Capitoliul de susținătorii lui Dondald Trump

Epidemie de sinucideri în rândul ofițerilor de la Capitoliu. Un al patrulea ofițer de poliție din dispozitivul care a apărat Capitoliul de asaltul suporterilor președintelui Donald Trump, învins în alegerile de anul trecut, a fost găsit mort în locuința sa.

Polițistul Gunther Hashida, din echipa de reacție rapidă a Departamentului Operațiuni Speciale, a fost găsit decedat în locuința sa, în data de 29 iulie.

Conform investigației, bărbatul, în vârstă de 44 de ani, s-a sinucis. Informația a fost confirmată de Departamentul de Poliție din Washington DC, relatează presa internațională.

El a intrat în Poliție în luna mai, anul 2003 și s-a numărat printre ofițerii trimiși în data de 6 ianuarie să apere Capitoliul, notează The Guardian.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Deplângem dispariția sa. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familia și prietenii ofițerului Hashida", a declarat Brianna Burch, purtător de cuvânt al poliției.

Polițistul era căsătorit și avea trei copii. O campanie de strângere de fonduri a fost inițiată pentru ajutorarea familiei acestuia.

Au fost confirmate încă două sinucideri în rândul ofițerilor de la Capitoliu

Gunther Hashida este al patrulea polițist care se sinucide după ce a fost implicat în operațiunea de apărare a sediului legislativului american.

Moartea sa a fost precedată în data de 10 iulie de sinuciderea lui Kyle DeFreytag, 26 de ani, un alt polițist prezent la locul revoltei din 6 ianuarie.

În mod neobișnuit, Departamentul de Poliție din Washington a confirmat întâi sinuciderea lui Hashida și apoi pe cea a lui DeFreytag, deși cronologic ordinea actelor fatale a fost inversă.

La începutul acestui an, presa internațională a consemnat că Jeffrey Smith, un polițist cu vechime de 12 ani, și Howard Liebengood, de 16 ani în rândul forțelor de ordine, au participat la apărarea Capitoliului în data de 6 ianuarie și s-au sinucis ulterior.

Liebengood, 51 de ani, s-a sinucis în data de 10 ianuarie. Smith a murit cinci zile mai târziu.

The Washington Post a relatat că acesta s-a împușcat în cap în drum spre slujbă, la o zi după o consultație la clinica poliției, în contextul stresului acumulat după evenimentele din 6 ianuarie.

Polițiștii care au apărat Capitoliul au depus mărturie în fața Congresului

The Guardian notează că informațiile privind sinuciderile lui Gunther Hashida și Kyle DeFreytag vin la o săptămână după ce mai mulți polițiști participanți la dispozitivul de la Capitoliu au depus mărturie în fața unei comisii din Camera Reprezentanților în legătură cu evenimentele din 6 ianuarie.

Insurecția ratată s-a soldat inițial cu cinci morți: ofițerul de poliție Brian Sicknick, copleșit și bătut de protestatari și patru civili, Ashli Babbitt, Kevin Greeson, Rosanne Boyland și Benjamin Philips.

Aceștia și-au pierdut viața în diverse momente ale asaltului, anunță Antena3.

În anchetele ulterioare, circa 600 de persoane au fost inculpate pentru participarea la violențe.