Salarii de până la 10.000 de euro pe lună. Angajatorii străini sunt interesați de medicii români

Salarii de până la 10.000 de euro pe lună. Angajatorii străini sunt interesați de medicii români

Criza înregistrată în domeniul medical a condus la accentuarea căutărilor cadrelor medicale. Demersul a luat amploare la nivel global, iar 5% dintre oportunitățile puse la dispoziție de către clinicile din străinătate se adresează românilor.

Angajatorii clinicilor din străinătate oferă oportunități medicilor români care vor să lucreze peste hotare. Potrivit unui comunicat emis de BestJobs, salariile puse la bătaie de către reprezentanții clinicilor străine depășesc 2.000 de euro și se ridică inclusiv la sume de 10.000 de euro, în timp ce un medic rezident poate încasa un salariu net de 7.000 de lei în țară.

Angajatorii străini caută medici români. Salarii încep de la 2.000 de euro și urcă până la 10.000 de euro

Clinicile străine caută să atragă cadrele medicale din România prin oferte care includ salarii mai mari, un număr de pacienți garantat și sprijin în ceea ce privește relocarea persoanei care decide să accepte oferta.

Printre statele care caută medicii români se numără: Franța, Suedia, Olanda și Belgia. Acestea au postat și cele mai multe anunțuri de angajare pe platforma BestJobs.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Observăm cum anunțurile postate de clinicile europene oferă medicilor români salarii cu mult peste ce pot obține în România, pornind chiar și de la primele niveluri de pregătire.

Dacă în România, un medic rezident poate accesa o poziție cu un salariu net de 7.000 de lei, în străinătate, salariul pentru același rezident poate începe de la 2.000 de euro.

Tocmai de aceea, mulți medici optează pentru un job în străinătate încă de la terminarea facultății. În plus, spitalele și clinicile din afară știu că medicii români sunt foarte bine pregătiți, lucru care îi determină să caute personal la noi în țară, în număr așa mare”, a declarat Ana Vișian, manager al departamentului de Marketing BestJobs.

Care sunt cele mai bine plătite domenii din România

Cei mai bine plătiți angajați din România sunt cei din domeniu IT sau Telecomunicații, potrivit datelor furnizate de sursa citată. În aceste domenii, salariile românilor pot atinge și 6.000 de euro.

În IT și Telecomunicații s-a înregistrat o creștere a salariilor de 13, 8% în anul 2021, față de ultima jumătate a anului 2020.

Pe lângă aceste două domenii, alte sectoare în care angajații sunt bine plătiți sunt managementul și ingineria, potrivit datelor platformei.