Imagini de sfârșit de lume cu incendiile din Arizona. Râurile de foc coboară de pe versanții uscați

Imagini de sfârșit de lume cu incendiile din Arizona. Râurile de foc coboară de pe versanții uscați

Mai multe incendii de vegetație s-au produs în statul american Arizona care, la fel ca tot Vestul Statelor Unite se confruntă cu un val de căldură.

Temperaturile ridicate la aproximativ 50 de grade Celsius și seceta prelungită au făcut ca sute de mii de hectare de vegetație uscată să se aprindă în Statele Unite. Focul a distrus, până în prezent, peste 120.000 de hectare de vegetație. Iar lipsa ploilor îngreunează și mai mult intervenția autorităților care se descurcă cu greu în fața acestor incendii de vegetație.

Un șofer din Arizona a filmat flăcările care au cuprins arbuștii și iarba uscată de pe versanții din apropierea șoselei pe care se deplasa. Incendiile sunt de proporții, iar din imagini focurile care mistuie vegetația seamănă cu niște râuri învolburate care distrug totul în calea lor. El a postat imaginile cu râurile de foc ce se varsă pe versanți pe rețelele de socializare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autoritățile iau măsuri pentru stingerea focului

Între timp, autoritățile iau măsuri pentru a limita incendiile, însă, în lipsa ploilor acestea sunt aproape imposibil de ținut sub control.

Reprezentanții pompierilor susțin că intensitatea incendiilor este una fără precedent. În prezent, sunt active în jur de 59 de incendii de proporții, care au afectat 12 state americane, potrivit Centrului Național de Pompieri. Doar în Montana, Arizona și Idaho, aceștia au intervenit pentru a stinge cel puțin zece incendii de proporții uriașe.

Mii de pompieri luptă cu flăcările în condiții extreme, iar doi dintre ei și-au pierdut viața în Arizona. Aceștia s-au prăbușit cu un avion, în timp ce interveneau pentru lichidarea flăcărilor într-o zonă din Arizona.

Val de caniculă în vestul Statelor Unite

Vestul Statelor Unite se confruntă cu un val de caniculă fără precedent. Temperaturile au crescut la niveluri record în mai multe localități, iar focul a cuprins câmpurile uscate de vegetație. Peste 30 de milioane de oameni din vestul Statelor Unite se află sub avertizare din cauza valului puternic de caniculă.

Vinerea trecută a fost înregistrată cea mai ridicată temperatură a anului 2021, și una dintre cele mai ridicate din istorie. În Death Valley, din California, Statele Unite s-a înregistrat o temperatură de 54,4 de grade Celsius. Aceasta a fost cea mai ridicată temperatură din 2021, și una dintre cele mai mari din istorie, după cum relatează site-ul BNO News.

Meteorologii spun că temperaturile vor reveni treptat la valorile normale pentru această perioadă spre sfârşitul săptămânii.

Potrivit experților în climatologie, valurile de căldură cu temperaturi extreme vor deveni din ce în ce mai dese și mai lungi. Acestea vor supune la presiuni uriașe atât sănătatea oamenilor cât și siguranța lor, inclusiv din punct de vedere alimentar.

 

Sursa foto: Twitter