Alertă declanșată în România de Arafat. Avem o singură soluție în fața tulpinei Delta

Alertă declanșată în România de Arafat. Avem o singură soluție în fața tulpinei Delta

Vaccinarea e singura soluție pentru ca impactul cu valul patru al pandemiei de COVID-19 să nu fie foarte grav.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că nimeni nu poate garanta că România va reuși să evite cel de-al patrulea val al pandemiei de COVID. Aceasta mai ales în contextul în care noua tulpină Delta se extinde în întreaga lume. El a subliniat că procedura de vaccinare este singura soluție pentru a evita un impact grav al îmbolnăvirilor.

La acest moment, varianta Delta este în creștere ca preponderență în toată lumea, iar în unele zone impactul este foarte mare.

„Noi suntem încă în situație controlată și foarte bună în acest moment. Prin mobilitatea și ieșirea din țară și mersul în alte țări unde Delta e prezentă, e posibil să ne confruntăm, în următoarea perioadă, cu o creștere pe linia variantei Delta”, a avertizat șeful DSU, Raed Arafat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Singura opțiune pentru a trece mai ușor prin pandemie

Potrivit spuselor sale, vaccinarea este singura soluție pentru a evita un impact grav al infectării cu noua tulpină Delta.

„Rămânem pe recomandarea că vaccinarea rămâne singura soluție cel puțin pentru a evita un impact grav al infectării. Asta se vede și în alte țări, unde a crescut numărul de cazuri, impactul pe secțiile de terapie intensivă nu e la fel ca înainte de vaccinare. Cei vaccinați care fac variante noi sunt mai puțini decât cei nevaccinați, conform datelor din Marea Britanie”, a afirmat Raed Arafat.

El a precizat că nimeni nu știe și nu poate estima cum va evolua pandemia în următoarea perioadă. Raed Arafat a spus că poate fi vorba despre o creștere cotrolabilă, la fel ca și pînă acum. Sau se poate ca lucrurile să o ia razna.

„Nimeni nu poate spune că putem evita cu totul valul 4. România nu este într-o bulă de sticlă, e mobilitate, mai ales în perioada de concedii”, a conchis Raed Arafat.

România nu mai vrea AstraZeneca. Valeriu Gheorghiţă a explicat cum s-a ajuns aici

Valeriu Gheorghiță atrage atenția asupra valului 4

Nu este singurul oficial care atrage atenția asupra declanșării celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19. Același lucru l-a spus și medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

„Întrebarea nu este dacă valul patru Covid-19 va veni în România, ci când va veni și care va fi amploarea lui”, a declarat l Valeriu Gheorghiță.

Medicul a reluat apelul pentru vaccinare, pentru a se evita o creștere semnificativă a numărului de infectări viitoare, așa cum se întâmplă momentan în alte țări. El a subliniat că oamenii pot pleca în vacanță, dar că trebuie să respecte regulile de igienă și de distanțare socială.