De ce nu se retrage Ludovic Orban? Războiul PNL-PNL continuă.

De ce nu se retrage Ludovic Orban? Războiul PNL-PNL continuă.

De ce nu se retrage Ludovic Orban? Are din ce în ce mai mulți inamici, și nimeni nu-i sare în ajutor. De frică sau din disperare, din înțelegerea mecanismelor care guvernează politica.

Încă un episod s-a consumat din Războiul PNL-PNL. De această dată Ludovic Orban a fost atacat de Emil Boc (prima ieșire dură la adresa președintelui său de partid) și Alina Gorghiu, fostă mână dreapta, recent umilită public de președintele partidului. "Domnul Orban nu mai poate reprezenta viitorul pentru PNL pentru că a pierdut ultimele alegeri. Să fim bine inteleși, ultimele alegeri pentru PNL le-a câștigat președintele Iohannis, nu domnul Ludovic Orban. Daca nu era președintele Ioahnnis PNL-ul nu era la guvernare. Ca să fim corecti cu istoria!”, a spus Emil Boc, primarul Clujului.

Indirect, Ludovic Orban i-a răspuns, ieri: „Acuma, sigur că să vorbești de un suflu nou cu o echipă în spate care o are pe Alina Gorghiu, pe Raluca Turcan, Emil Boc, Gheorghe Flutur, Victor Paul Dobre, Florin Roman și așa mai departe, ca să nu fac o listă chiar , să vorbești de un suflu nou, mă rog, trebuie definit ce înseamnă un suflu nou. Știți, eu sunt un om modern, un om care întotdeauna m-am adaptat, care am încercat întotdeauna să văd, să mă mișc în sensul în care se mișcă societatea și la fel au fost foarte mulți dintre colaboratorii mei și eu cred că așa e normal, așa e firesc, orice instituție trebuie să se adapteze”, a spus Ludovic Orban.

Nu sunt suflu nou, aici are dreptate Ludovic Orban, dar sunt osatura partidului. Cei care l-au ajutat și pe el. Oricum mi se pare interesant că nu l-a băgat în aceeași oală și pe Rareș Bogdan, ceea ce ne arată că amenințarea lansată de acesta săptămâna trecută, a funcționat.

Ne puteți urmări și pe Google News

A venit imediat și răspunsul Taberei lui Florin Cîțu. „Văd ca nu trece o zi fără ca Ludovic Orban şi susţinătorii lui sa nu ne atace, pe cei care îl susţinem pe Florin Cîțu. (…) Sute de preşedinţi de organizaţii şi simpli membri, nimeni nu scapă de atacurile lui Orban şi ale susţinătorilor lui. Aşa înţeleg ei, că se derulează <festivalul democraţiei>! Florin Cîțu are o echipă de oameni care au confirmat. Vin din organizaţii puternice, cu rezultate pentru PNL. Care au câştigat alegeri, în timp ce Ludovic Orban, premier în funcţie la acea dată, cu sprijinul lui Nicuşor Dan, a reuşit <performanţa> unui loc trei la Bucureşti”, spune deputatul PNL, Florin Roman.

Ca să fim corecți, Ludovic Orban a cam dat-o în bară cu cele două momente invocate: alegerile locale la București și alegerile parlamentare. La primele, de spaimă ca intenția lui Rareș Bogdan de a candida la Primăria Generală să nu se materializeze, a făcut o înțelegere cu Nicușor Dan și USR-Plus, care mirosea a frică, de a ajuns PNL să aibă doar o primărie de sector. La alegerile parlamentare a mâncat bătaie de la PSD și numai răsucirea constituțională a lui Iohannis i-a ținut la guvernare. După Modelul Băsescu, pe care atâți de mulți liberali îl înjură, dar îi copiază metodele. Deci nu prea are performanțe politice. Iar dacă adaugăm și negocieirea portofoliilor în actualul guvern, putem înțelege nemulțumirea “colegilor”...

De ce nu se retrage Ludovic Orban? După părerea mea, pentru că simte că Klaus Iohannis îl vrea schimbat, dar nu mai are suficientă putere ca să o facă “manu militari”. Cu tot ceea ce înseamnă în zilele noastre dictonul latin. Și atunci s-a hotărât să joace până în ultimul moment. Lovind în cei care-l contestă, folosind șarmul său personal pentru a discuta cu fiecare primar și posibil delegat, față-n față. Așa cum a făcut-o de fiecare dată când a candidat.

Am mai spus că îl cunosc bine pe Ludovic Orban. Îi știu tenacitatea și capacitatea de efort politic. Cei care-l subestimează, greșesc. Iar în politică, greșelile se decontează rapid.