Klaus Iohannis ironizat de PSD: „Nu era mai simplu să meargă la strâns gunoaie aici aproape, în Sectorul 1”

Klaus Iohannis ironizat de PSD: „Nu era mai simplu să meargă la strâns gunoaie aici aproape, în Sectorul 1”

PSD îl invită pe președintele Klaus Iohannis să meargă să strângă gunoaiele și din Sectorul 1. Social-democrații au reacționat după ce șeful statului a participat la o acțiune de ecologizare pe valea Argeșului.

Într-o postare pe contul de Facebook a Partidului Social Democrat, se arată că ar fi fost mai simplu pentru Klaus Iohannis să organizeze o acțiune de salubrizare similară celei de pe valea Argeșului în Sectorul 1. Aceasta deoarece străzile sunt pline de mormane de gunoaie, care s-au adunat pe fondul scandalului provocat de primarul Clotilde Armand cu compania locală de salubritate.

Președintele Klaus Iohannis a participat la o acțiune de strângere a gunoaielor, în cadrul unei campanii de ecologizare derulată de „Let do it, Romania”.

„Nu era mai simplu ca domnul Iohannis să meargă la strâns gunoaie aici aproape, în Sectorul 1, în loc să bată atâta cale până la râul Argeș? Unde mai pui că pentru asta putea să se urce pe bicicletă, nu era nevoie să tureze motoarele diesel ale coloanei oficiale pentru «salvarea mediului», se arată în scurta postare de pe contul Partidului Social Democrat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Postarea este însoțită de mai multe fotografii de străzile din Sectorul 1, care ilustrează criza gunoaielor.

Bucureștenii au reacționat pe Facebook

Postarea celor de la PSD a stârnit și numeroase reacții în rândul internauților care au văzut. Mai mulți comentatori s-au arătat nemulțumiți că șeful statului nu face nimic în cazul deșeurilor de la Sectorul 1.

„Dacă era primar PSD, Iohannis era în fruntea mitingului, cerea condamnare pe viață, atentat la sănătate. Cred că părăsea și Bucureștiul. Cum pot fii atât de falși oamenii?”;

„Unde sunt ONG-urile, aia care militau convinși pt mediu? Da' Greta ce mai zice acum? Greenpeace ăia ce mai meșteresc?”

„Da, propun să înceapă să strângă gunoaiele de aici: Șos. Kiseleff nr. 10, Sector 1, București!”

„Președintele încearcă prin exemplul lui să educe nesimțiții, care au murdărit toata țara ...”

Acestea sunt doar câteva dintre comentariile care au apărut la postarea celor de la PSD.

Șeful statului strânge gunoaie pe valea Argeșului

Președintele Klaus Iohannis s-a deplasat pentru o acțiune de ecologizare pe valea Argeșului, alături de mai mulți voluntari, în cadrul campaniei „Let do it, Romania”. Cu acest prilej, șeful statului a făcut un apel la cetățeni și la autorități pentru a se implica în activități de strângere a deșeurilor în scopul salvării mediului înconjurător.

„Am venit astăzi aici ca să adunăm gunoaie, ca să adunăm gunoaie aruncate de concetăţeni de-ai noştri care încă nu au înţeles, din păcate, că natura nu este groapă de gunoi. Pe drumul încoace, probabil aţi observat, peste tot gunoaie, moloz la marginea drumului şi cred că este momentul să o spunem foarte clar şi apăsat. Trebuie să acceptăm cu toţii că marginea drumului nu este groapă de gunoi, albia râului nu este groapă de gunoi”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

El a precizat că este nevoie de implicarea autorităților, primari, consilieri locali etc. pentru ca astfel de acțiuni de igienizare să aibă succes. Șeful statului a atras atenția că este nevoie de amenajarea unor spații special pentru depozitarea gunoiului strâns.

Klaus Iohannis

Criza gunoaielor din Sectorul 1

Criza gunoaielor din Sectorul 1 ia amploare pe zi ce trece, dat fiind că primarul Clotilde Armand și compania de salubritate nu au reușit să ajungă la vreun consens. O tentativă de mediere între cele două părți, propusă de ministrul Mediului, Tanczos Barna, a picat, marți seara. Aceasta, după ce Clotilde Armand a refuzat să discute cu reprezentanții companiei.

Nici prefectul municipiului București, Alin Stoica, coleg de partid cu Clotilde Armand nu a avut succes în fața acesteia. Acesta a avut o întâlnire marți atât cu firma de salubritate, Romprest, cât și cu primarul sectorului. Potrivit prefectului în acest caz este un diferend comercial care trebuie clarificat. Până la acel moment, însă, este nevoie să fie asigurată salubrizarea, astfel încât oamenii să nu aibă de suferit.

Clotilde Armand, gunoi