Florian Tudor, zis „Rechinul”, a fost săltat de mexicani ca în filme. Unde e acum interlopul oltean. VIDEO incredibil
- Adrian Dumitru
- 28 mai 2021, 08:49
Acțiune de amploare în Mexic, acolo unde Florian Tudor, olteanul cunoscut sub denumirea de Rechinul, a fost reținut de autoritățile mexicane cu intenția de a fi extrădat în România. Acțiunea a avut loc chiar în sediul Procuraturii Generale din Mexic.
Imaginile publicate pe pagina de Facebook a Evenimentului Zilei arată o luptă dură între autorități și Florian Tudor. Procesul nu a fost unul ușor. Conform informațiilor, un agent din partea ministerului mexican a încercat să oprească reținerea controversatului om de afaceri. Și asta pentru că Florin Tudor este unul dintre cei mai bogați și influenți oameni din Mexic, cifrele afacerilor sale fiind incredibile.
Mai mult, avocatul lui Florian Tudor a încercat să îi lovească pe agenții care l-au ridicat pe român. Acuzat pentru tentativă de omor, constituire de grup infracționat organizat și șantaj, românul se afla la Parchetul General pentru a depune o plângere în niște procese unde se constituise ca parte reclamantă. Cazul a fost dezbătut inclusiv de presa importantă din SUA.
Cine este Florian Tudor
Craioveanul e acuzat că e capul unei rețele de clonare de carduri, cu vaste ramificații la nivel planetar și cu cartierul general pe riviera aztecă. El e suspectat că a dus la un alt nivel afacerile în domeniu: implementarea în propriile bancomate ale companiei ”Intacash” a unor dispozitive de skimming în plăcile de bază pentru a copia datele de pe cardurile utilizatorilor, fără a mai fi astfel nevoie să acționeze asupra bancomatelor altor firme. Florian Tudor era atât de bine conectat, încât racolase și vedete din România să îi facă treaba.
Gruparea, formată din cetăţeni români şi mexicani, acționa încă din anul 2012 pe teritoriul României, Mexicului şi SUA și era condusă de un român, Tudor Florian, zis şi “Rechinu’”.
Rechizitoriul procurorilor arată că bărbatul originar din zona Olteniei deţinea, prin persoane interpuse, mai multe firme specializate în achiziţionarea şi montarea de bancomate pe teritoriul Mexicului.
Membrii grupării instalau sisteme de tip „skimming” pe aceste bancomate, în special în localităţi situate pe litoralul mexican şi frecventate de foarte mulţi turişti străini. Acțiunile aveau loc în scopul culegerii de date informatice de pe cardurile persoanelor vizate. Datele extrase erau apoi folosite pentru a extrage sume de bani din bancomate.
În România, Tribunalul București a emis pe 23 martie un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui, pentru șantaj. Iar DIICOT, într-un referat întins pe 66 de pagini, îl mai acuză de constituirea unui grup infracțional organizat, instigare la șantaj și instigare la tentativă de omor calificat. Ultima se leagă de tentativa de omor asupra lui Constantin Marcu în aprilie 2018, la Cancun, cu circa o lună înainte ca olteanul dintr-o bandă rivală să fie ucis în același oraș.
Fratele lui Florian Tudor, arestat de SUA
În 2019, autoritățile din SUA l-au arestat, în Mexic, pe Claudiu Martin Florian, fratele temutului interlop Tudor Florian, zis “Rechinu”, capturat în luna iulie, fiind acuzat că a condus o rețea internațională de skimming.
Autoritățile americane au anunțat reținerea a 18 persoane, dintre care 13 români, membri ai unei vaste rețele specializate în skimming și spălare de bani, care acționa pe teritoriile mai multor țări, prejudiciul creat de aceștia ridicându-se la zeci de milioane de dolari. Cei 18 au fost arestați în urma unei operațiuni coordonate de FBI printre ei fiind și Claudiu Martin Florian (cunoscut drept „Florin Claudiu”, „Johnny Ion”, „Jan Hoțul”, „Petru Andrioaie” sau „Petru Andrioane”), după cum a comunicat biroul din New York, al Departamentului de Justiție.
Claudiu Martin Florian, fratele interlopului Tudor Florian, cunoscut sub numele de „Rechinu”, a fost arestat în Cabo San Lucas, Mexic, Raul Ionuţ Vidrăşan în Perugia – Italia, toţi ceilalţi fiind arestați în Statele Unite. „Potrivit acuzațiilor, inculpații s-au folosit de know-how-ul tehnologic pentru a fura zeci de milioane de dolari de la instituții financiare și persoane fizice. Datorită muncii depuse de FBI, CBP și NYPD, inculpații sunt acum în arest și vor fi deferiți justiției”, a declarat procurorul din Manhattan, Geoffrey S. Berman.
Anchetatorii ar fi probat că în perioada 2014 – septembrie 2019, cei 18 au obținut prin fixare de sisteme de tip ‘skimming’ pe bancomate informații despre conturile victimelor, în vederea copierii datelor informatice conţinute de cardurile introduse în acestea. Datele extrase erau apoi folosite pentru a extrage sume de bani din bancomate. Gruparea se ocupa cu fraude prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice (clonare de carduri) în țări precum SUA, Mexic și Italia.