La Madrid s-a declanșat fiesta. Atletico a câștigat La Liga

La Madrid s-a declanșat fiesta. Atletico a câștigat La Liga Atletico Madrid a pus ochii pe Horațiu Moldovan. I-ar putea plăti clauza de reziliere. . Sursa: Arhiva EVZ

După o pauză de șapte ani, Atletico Madrid este noua campioană a Spaniei. Echipa antrenată de Diego Simeone a câștigat un nou titlu în dauna rivalei Real Madrid. 

Titlul s-a decis sambata, în ultima etapă. Atletico Madrid a învins la Valladolid, 2-1, și și-a asigurat trofeul, chiar dacă Real Madrid a bătut acasă Villarreal, 2-1

Acesta este al 11-lea titlu de campioană din istoria grupării pentru care au evoluat și românii Daniel Prodan și Cosmin Contra.

În ultima etapă din La Liga, Atletico Madrid s-a impus, sâmbătă, în deplasare, în fața lui Valladolid, scor 2-1. Golurile echipei din capitala Spaniei au fost marcate de Correa (’57) și Luis Suarez (’67). Pentru formația gazdă a punctat Plano (’18).

Ne puteți urmări și pe Google News

Atletico le-a luat fața marilor rivale, Real Madrid și Fc Barcelona

Atletico Madrid a încheiat campionatul cu 86 de puncte, cu două mai multe față de rivala Real Madrid, care a triumfat în ultima rundă, “acasă”, în fața lui Villarreal, scor 2-1. Golurile gazdelor au fost marcate de Benzema (87) și Modric (90+2). Pentru oaspeți a punctat Pinto (’20).

Barcelona a încheiat sezonul pe locul trei, după ce a câștigat cu 1-0 pe terenul retrogradatei Eibar. Golul a fost înscris de Griezmann, în minutul 81.

Atletico a fost condusă la Valladolid, reușind să revină cu mari emoții. Gazdele au avut o ocazie uriașă pe final, prin Guardiola. Real Madrid a fost condusă și ea, a avut un gol anulat al lui Benzema, și a întors rezultatul, însă fără să mai poată schimba soarta titlului.

Spania are trei echipe în Liga Campionilor

Real Madrid nu câștigă nici un trofeu în acest sezon. Ultima dată s-a întâmplat în campionatul 2009-2010.

Atletico, Real Madrid, Barcelona și Sevilla vor juca în Liga Campionilor în timp ce Real Sociedad și Betis merg în Europa League.

Villarreal se va prezenta în Conference League, dar poate ajunge în Ligă dacă va câștiga finala Europa League.

Huesca, Valladolid și Eibar sunt echipele retrogradate din La Liga, scrie gsp.ro.