Harry „nu mai este dorit” în America. Atacând Primul Amendament, a insultat milioane de americani

Harry „nu mai este dorit” în America. Atacând Primul Amendament, a insultat milioane de americani

Prinţul Harry şi-a pus toată America în cap după ce a făcut câteva comentarii cu privire la Primul Amendament al SUA spunând că este „o nebunie”. Ducele de Sussex a făcut referire la hărţuirea din partea presei, care invocă de fiecare dată Primul Amendament.

Prinţul Harry este aspru criticat după ce a calificat acest punct fundamental din constituția americană ca fiind  „o nebunie”. Mai precis, ducele de Sussex a declarat în ultimul interviu că nu înțelege amendamentul.  „Ei bine, am multe de spus despre Primul Amendament din cum înțeleg eu situația, dar este o nebunie”.

Amendamentul, adoptat în 1791, garantează libertatea presei şi alte drepturi fundamentale. Harry se referea la paparazzi care, în opinia sa, invocă Primul Amendament pentru a-i hărțui soţia şi copilul, la reședința sa din LA.

Americanii, extrem de  furioși pe Harry

Declarațiile prințului au avut un impact atât de mare încât rețelele de socializare au devenit pline de reacții. Cele mai multe l-au criticat pe Harry.

Numeroşi americani au condamnat, pe Twitter, declarația prințului şi chiar l-au invitat să plece în ţara lui dacă nu-i convine Constituţia americană.

„Dacă are o problemă cu Constituția poate să se întoarcă în Marea Britanie”, a scris un american, pe Twitter, după interviu. „Atunci pleacă naibii din America”, a transmis un altul.

Și congresmenul texan Dan Crewnshaw s-a alăturat celor care l-au criticat pe soțul lui Meghan Markle, glumind: „Tocmai mi-am dublat mărimea petrecerii de Ziua Independenței”.

„Este membru al familiei regale? Nu credeam că regalii au voie să se plângă. Nimeni altcineva din familia sa nu se plânge de nimic, în afară de climă, cred”, a scris un comentator pe social media.

Primul Amendament al Constituției Statelor Unite ale Americii protejează libertatea religioasă, libertatea de exprimare, libertatea presei, dreptul la manifestații, dreptul de a scrie petiții guvernului. Acesta a făcut parte din Legea Drepturilor care a fost adăugată Constituției în data de 15 decembrie 1791.

Scopul ieșirii lui Meghan Markle din Familia Regală a fost o „ocazie ratată”

Meghan a dorit din prima clipă după ce s-a căsătorit cu Harry să facă schimbări radicale la Casa Regală, dorind o monarhie „modernizată”, potrivit actriței Jodie Turner-Smith.

Dincolo de toate aceste scandaluri iscate de Harry şi Meghan care, potrivit experților regali, îl influențează drastic şi că nu mai gândește cu mintea lui, urmează un mare eveniment în marea Britanie.

Frații regali urmează să participe la dezvelirea monumentului cu mama lor, prințesa Diana, la Palatul Kensington pe 1 iulie, marcând ceea ce ar fi fost cea de-a 60-a aniversare a ei.

„Nimeni nu-i va spune lui Harry să nu vină, dar cum își înfruntă familia?” spune o sursă din interior pentru New York Post. Mai ales după ce Harry, în vârstă de 36 de ani, l-a acuzat pe tatăl său, prințul Charles, într-un interviu recent că i-a transmis „durerea și suferința”.

Prințul Harry nu va mai avea niciodată o relație iubitoare cu prințul Charles, a susținut un fost majordom regal

Ducele de Sussex l-a atacat  pe tatălui său săptămâna trecută - punând la îndoială abilitățile parentale ale lui Charles și susținând că s-a mutat în SUA pentru a „rupe ciclul” „durerii genetice” din propria copilărie.

Comentariile sale au venit la doar două luni după ce i-a spus lui Oprah Winfrey că este „dezamăgit” de tatăl său, deoarece ce i-a tăiat sursa de venit pe care o încasa până să se mute în LA și a refuzat să-i primească mesajele.

Harry a mai spus că Charles și fratele Wills au fost „prinși” în rolurile lor regale, iar relația sa cu fratele său a fost una „spațială”. Dar, în timp ce Harry îi spunea lui Oprah că speră că „timpul vindecă toate lucrurile”, fostul majordom regal Grant Harrold a spus: „Răul este făcut”.