Sindromul „Long Covid” afectează mult mai multe organe. Explicațiile oferite de Beatrice Mahler

Sindromul „Long Covid” afectează mult mai multe organe. Explicațiile oferite de Beatrice Mahler

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, medicul Beatrice Mahler spune că forma de lungă durată a COVID-19 denumită „Long Covid” afectează mult mai multe organe, unul dintre acestea fiind sistemul nervos.

Betrice Mahler a afirmat că „Nu se știe exact mecanismul”, dar acest sindrom post-viral lung „se poate manifesta divers de la o persoană, la alta”.

Sechelele sunt tot mai multe

„Dacă vorbim de Covid, cred că suntem după un an și de când vorbim despre această boală, în momentul în care începem să descoperim ce lasă această boală în urmă și care sunt manifestările pe care le avem atunci când practic ne considerăm vindecați de Covid, și așa cum la început ne așteptam ca impactul și sechelele să fie predominant pulmonare, și într-adevăr ele există, nimeni nu le contestă, constatăm de la o lună, la alta, că sindromul „Long Covid”, practic, afectează mult mai multe organe. Unul dintre ele este sistemul nervos.

Nu se știe exact mecanismul. Se ridică ipoteza tot mai des de existența acestei forme cronice de infecție, dar este în acest moment, din informațiile pe care le am eu, doar o ipoteză, sau sunt mecanisme imune care intervin și practic au o reacție încrucișată anticorpii care se produc cu diverse structuri ale organismului, și avem acest sindrom post-viral lung, care se poate manifesta divers de la o persoană, la alta”, a declarat Beatrice Mahler, la B1 TV.

Ne puteți urmări și pe Google News

1.062.527 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus în România

Până astăzi, 6 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.062.527 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.005.623 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.632 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.

Până astăzi, 28.710 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.