Cazul Pitești a scos polițiștii în stradă. Protest cu tricouri ”însângerate”, în fața MAI

Cazul Pitești a scos polițiștii în stradă. Protest cu tricouri ”însângerate”, în fața MAI

Miercuri la prânz, câteva zeci de polițiști din cadrul Sindicatului Europol au protestat în fața sediului MAI. Aceștia cer autorităților măsuri urgente pentru ca o tragedie ca cea de la Pitești să nu se mai repete.

Un protest al membrilor sindicatului de poliție Europol a fost organizat miercuri la prânz, în fața MAI. Printre revendicările cerute se numără asigurarea unei pregătiri fizice, tehnice și tactice la care forțele de ordine au dreptul potrivit legii. Sindicatul Europol reclamă faptul că polițiștilor nu li se oferă o pregătire adecvată.

„Nu beneficiem de pregătirea corespunzătoare. E lăsată în voia sorții”

„Nu mai acceptăm să fim carne de tun pentru a răspunde apoi individual fiindcă nu am beneficiat de instruirea profesională corespunzătoare. Nu mai acceptăm să facem rabat de la orele de pregătire pe care ar trebui să le executăm, în detrimentul prezenței noastre în teren pentru a acoperi lipsa de personal. Cele trei componente ale pregătirii, fizică, tactică și profesională, lipsesc cu desăvârșire, sunt lăsate în voia sorții”, a declarat unul dintre tinerii polițiști prezenți la protest, potrivit unei filmări postate pe pagina de Facebook Europol. Acesta a reclamat, de asemenea, că nu există transparență decizională la nivelul conducerii ministerului și a invocat alte cazuri notorii de lipsă de pregătire și incompetență în rândul Poliției Române, cum ar fi Caracal și Onești.

„Cu pregătirea pe hârtie, ajungi ușor la pușcărie”, scria pe una dintre pancartele afișate de manifestanți, care au purtat tricouri albe cu pete de vopsea roșie, simbolizând sângele vărsat în misiuni de polițiști și de victime deopotrivă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cazul George Floyd de România

Un bărbat a murit, week-endul trecut, după ce a fost trântit de polițiști la pământ și a fost imobilizat la Pitești. Bărbatul de 63 de ani era în stare de ebrietate și a refuzat să părăsească terasa pe care se afla, în apropierea unei autogări din Pitești. A intrat în stop cardio respirator de cum a fost pus la pâmânt în forță de către doi oameni ai legii și nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare. A fost deschis un dosar de purtare abuzivă și ucidere din culpă, iar cei doi polițiști din Pitești au fost arestați preventiv.

Ministrul de Interne a spus că vinovații trebuie să plătească. „Pentru mine, când moare un om în timpul unei intervenții este cu adevărat o tragedie. Ancheta e preluată de un procuror și sunt convins că se va face lumină în acest caz, cine se face vinovat de moartea omului, indiferent de cum s-a comportat el... Le cer mereu angajaților să intervină cu calm și responsabilitate”, a declarat Lucian Bode.

Sursa foto: Cotidianul.ro

Citește și Polițiști înjurați și amenințați cu toporul. Video revoltător postat de Europol