Evenimentul ZileiActualitatePoliție sau inchiziție? Soția bărbatului mort la Pitești acuză: „A ajuns să fie mai rău decât era Miliţia”

Poliție sau inchiziție? Soția bărbatului mort la Pitești acuză: „A ajuns să fie mai rău decât era Miliţia”

Poliție sau inchiziție? Soția bărbatului mort la Pitești acuză: „A ajuns să fie mai rău decât era Miliţia”
Soția bărbatului decedat în timpul intervenției polițiștilor de la Pitești acuză Poliția de abuzuri ca în vremea represiunii comuniste.

Cei doi polițiști implicați în tragedia din Pitești au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Polițiștii se numesc Nicolae Florea și Daniel Petruț Drăghici, a anunţat Libertatea.

Polițistul de 24 de ani a fost implicat într-un caz de furt și altul de abuz în serviciu

Daniel Petruț Drăghici are doar 24 de ani și ridică multe suspiciuni. A fost detașat la Poliția din Pitești la începutul anului, el fiind, inițial, agent de circulație în Ialomița. Detașarea acestuia a fost necesară, după ce polițistul a fost implicat în mai mult scandaluri cu iz penal.

Drăghici a ajuns în atențe după ce ar fi înapoiat unui bătrân o sumă mare de bani, pierdută în urma metodei „accidentul”. Ulterior a fost găsit vinovat pentru furt, victima găsind peste 8.000 de lei lipsă din plicul cu bani înapoiat de către agent. Daniel Petruț Drăghici a fost agent al serviciului rutier din Țăndărei, însă aici a făcut abuz în serviciu, după ce ar fi amendat un jandarm aflat în misiune cu mașina de serviciu. O dată pentru că nu avea autorizație pentru folia fumurie de pe geamuri și a doua oară pentru staționarea cu farurile aprinse. Ca urmare, Drăghici a fost sancționat cu o reținere de 20% din salariu, timp de 3 luni.

Avocații celor doi agenți sunt de părere că aceștia au procedat corect, așa cum au învățat la școală. „În situaţia dată, având în vedere că erau în timpul serviciului, au acţionat ca urmare a raportului de serviciu, nu văd ce risc de a comite alte infracţiuni ar mai exista”, a declarat Ioan Georgescu, avocatul Daniel Petru Drăghici, potrivit observator.

Rudele victimei sunt total revoltate. Soția bărbatului mort a asemănat forțele de ordine cu organele de represiune din epoca comunistă: „Poliţia noastră a ajuns să fie mai rău decât era Miliţia. E un bărbat cu care am stat 47 de ani”. La rândul ei, mama victimei a declarat: „Polițaii bat, jandarmii bat, şi bat prosteşte”.

Polițiștii admit că sistemul e de vină. Mulți fentează pregătirea obligatorie

Mulți polițiști admit că se ajunge la scandaluri publice, de multe ori din cauza lipsei de pregătire a oamenilor legii. Surse din poliție au spus că se practică ca mulți agenți să-și ia brusc concediu medical pentru a scăpa de pregătirea obligatorie.

„Avem lipsă şi de echipament şi de pregătire. Au fost situaţii în care într-adevăr mi-as fi dorit să am atât eu cât și colegii mei o pregătire mai bună”, a explicat un poliţist din Bucureşti. Polițiștii implicați în incidentul la Pitești riscă să petreacă cel puțin 12 ani după gratii dacă vor fi găsiți vinovați,

Sursa: România TV

Citește și Cazul George Floyd din România. Mărturii cutremurătoare în cazul bărbatului omorât în Pitești. VIDEO


Accesează: