Vlad Voiculescu, declarație-șoc: „La Spitalul Colentina sunt peste 500 de morți în plus”

Vlad Voiculescu, declarație-șoc: „La Spitalul Colentina sunt peste 500 de morți în plus”

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat luni că la Spitalul Colentina diferențele de raportare ar fi de ordinul „sutelor” de morți.

Vlad Voiculescu a vorbit despre diferențele de raportare a numărului de decese de COVID, afirmând că în cazul Spitalului Colentina diferența este de „sute de morți”.

Vlad Voiculescu: „La Spitalul Colentina sunt peste 500 de morți în plus, și la spitalul ROL 2...”

„Constați o problemă, constați urgența și stabilești cine o să se ocupe de ea. Există două platforme, o platformă în care raportează doar spitalele și o a doua în care raportează și spitalele, și medicii de familie, prin DSP-uri. Ceea ce ne-a sărit în ochi este că numărul deceselor în platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul deceselor din platforma în care raportează toată lumea. La Spitalul Colentina diferența este de sute, peste 500, și la spitalul ROL 2, acea unitatea militară din curtea Spitalului Ana Aslan sunt diferențe. Cineva nu a raportat cum trebuie sau rezultatele nu au fost validate cum trebuie. Principala responsabilitate este la Institutul Național de Sănătate Publică”, a declarat fostul ministru Voiculescu.

Vlad Voiculescu, despre despre scandalul privind înființarea unei comisii de lucru de către fostul secretar de stat Andreea Moldovan:

„E trist că există o discuție sau o replică a premierului în legătură cu acest lucru. Există o decizie a unui secretar de stat în legătură cu acest grup de lucru. Actul este și public și discuția dacă actul respectiv a avut dosar cu șină este ridicolă. Pe documentul publicat data este de 12 aprilie, pe 14 am fost demiși. Toată discuția ar trebui să fie pe fond. Grupul nu a apucat să lucreze. Au fost câteva întâlniri în care ne-am lămurit că există o problemă și grupul de lucru ar fi trebuit să meargă la nivelul fiecărui spital”, a declarat Vlad Voiculescu.

Ne puteți urmări și pe Google News
Vlad Voiculescu a dat un exemplu concret privind diferențele între cele două platforme de raportare: Alerte.MS  și Corona.Forms „Ceea ce ne-a sărit în ochi este că numărul de decese în platforma în care raportează doar spitalele este mai mare, semnificativ mai mare decât numărul de decese din platforma în care ar trebui să raporteze toată lumea. Dacă ne uităm, de exemplu, la Spitalul Colentina vedem că diferența este de sute de persoane, peste 500”, a mai spus Vlad Voiculescu la europafm.

Fostul ministru al sănătății a explicat și motivul pentru care există, în opinia lui, aceste diferențe.

„Unu, metodologia, doi, aplicarea metodologiei. Am aflat de această problemă cu câteva zile înainte, nu era singura problemă de pe masă. Cineva n-a raportat cum trebuie, cineva n-a gândit cum trebuie metoda de raportare și cineva n-a validat rezultatele cum trebuie. Pentru raportare, responsabil este spitalul, mergând pe lanț este Direcția de Sănătate Publică, după care la capătul lanțului este Ministerul Sănătății și Institutul de Sănătate Publică”, mai spune fostul ministru.

Pe surse s-a aflat că la spital se numără deja morții

Pentru a afla mai multe, presa a sunat la Colentina, la manager, pentru a obține mai multe detalii despre acest caz, dar nu a răspuns nimeni.