Spitalul Colentina stă pe un butoi de pulbere. Medicii amenință cu demisii în masă. De ce sunt revoltați

Spitalul Colentina stă pe un butoi de pulbere. Medicii amenință cu demisii în masă. De ce sunt revoltați Sursa foto. EVZ

Spitalul Colentina, cel mai mare spital multispecializat din Capitală, este în centrul unui scandal. Medicii amenință că vor pleca în masă din cauză că nu mai pot îngriji bolnavii cronici. Colentina este spital COVID de la debuul pandemiei și este aproape în faliment.

Spitalul Colentina stă pe un butoi de pulbere! Într-o intervenție la Digi 24, luni dimineață, medicul Victor Cauni, managerul Spitalului Colentina, a avertizat că instituția medicală se confruntă cu o situație explozivă după ce a fost desemnat spital Covid. Colentina este aproape, aproape în faliment, fiind rechiziționat în 2020 pentru Covid.

Citește și: Medic de la Spitalul Colentina dat afară cu preaviz de 30 de minute. A fost umilit și a rămas fără venituri

Spitalul Colentina stă pe un butoi de pulbere! Medicii sunt revoltați din cauză că nu mai pot trata bolnavii cronici

Medicii amenință că vor demisiona în masă. Ei sunt nemulțumiți că nu mai pot trata bolnavii cronici de când spitalul. Cadrele medicale solicită revenirea spitalului la statutul de spital verde, non-Covid, a precizat Victor Cauni, managerul instituției. În prezent sunt peste 100 de bolnavi cu boli cronice care nu mai pot fi tratați corespunzător, a explicat medicul la Digi 24.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dr. Victor Cauni, șeful secției de Urologie Colentina, a fost numit noul director medical al unității spitalicești din octombrie 2020. Schimbarea vine după ce fostul director medical, prof. dr. Sabina Zurac, și-a dat demisia. În momentl de față, la ATI sunt internați 17 pacienți.

Șef Secție cardiologie: “Am avut nenumărate cazuri de pacienți care s-au prăpădit pentru că nu au avut tratament și supraveghere“

Potrivit unui material DW, un medic a dezvăluit cumau murit pacienţii din lipsă de tratament, în timp ce Spitalul Colentina merge în gol. Șeful secției Cardiologie acuză puterea că a transformat Colentina în spital Covid din rațiuni politice.

“Am avut nenumărate cazuri de pacienți care s-au prăpădit pentru că nu au avut tratament și supraveghere. Am pacienți care sunt la limită”, a declarat prof. univ. dr. Gheorghe Andrei Dan,  șeful Secției clinice de cardiologie și al Clinicii Medicale Colentina, într-un interviu citat de DW.

“Spitalele Covid au fost o soluție simplă de a scăpa de prezența pe stradă a bolnavului Covid. În martie, neținând cont de reguli europene ale dreptului omului, pacienții asimptomatici au ajuns în spitale Covid unde au fost “deținuți” până la negativare.

Ei au dispărut din statistica stradală, dar au încărcat aceste spitale cu pacienți în secții de specialitate (…)

“În Colentina s-a amplificat cu numărul de pavilioane ceea ce se putea face într-un spital nepavilionar

Dar la Colentina fiecare pavilion e o secție cu un profil, adică un spital în sine. Practic, în Colentina s-a amplificat cu numărul de pavilioane ceea ce se putea face într-un spital nepavilionar. Este un spital foarte necesar pentru că avem foarte puține spitale elective multidisciplinare în București pentru pacientul care nu e urgență și care trebuie să câștige nu doar bătălia de Urgențe, ci și războiul. Și acesta se câștigă la spitalul elective, a explicat medicul pentru Spotmedia.