Soluția minune găsită de familia regală pentru ca William și Harry să nu se încaiere. Cine a regizat totul

Soluția minune găsită de familia regală pentru ca William și Harry să nu se încaiere. Cine a regizat totul

Relația tensionată dintre cei doi frați a părut să intre într-o fază de reconciliere, la funeralile bunicului lor, pe care ambii copii ai Prințesei Diana l-au iubit.

Fastuosul ceremonial de înhumare a Prințului Philip a reprezentat și un prilej de aplanare a conflictelor din sânul familiei regale.

Vărul Peter, pacificatorul dintre William și Harry

Prințul William și Prințul Harry au stat la distanță, între ei interpunându-se vărul lor Peter Philips, după ce Ducele de Sussex s-a confruntat cu o anumită ostilitate din partea familiei sale, la revenirea în Regat. William și Harry au păstrat distanța inclusiv în momentul transportării sicriului bunicului lor. Fiul Prințesei Anne a stat între cei doi frați în timpul procesiunii funerare de la Xapela St. George. Prințesa Anne, Prințul Edward și soția acestuia Sophie nu au părut să-l observe pe Harry pe parcursul ceremoniei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Surse apropiate familiei regale au relatat că prezența vărului între cei doi frați ar fi fost solicitată în mod explicit de către William. Este prima apariție publică de când Ducele de Sussex a renunțat la viața și statutul său din Marea Britanie pentru a se stabili în Los Angeles alături de soția sa Meghan Markle. Totuși, potrivit martorilor oculari, deși cei doi frați au părut să se reconcilieze puțin după ce au părăsit capela, o stare de tensiune a persistat.

Potrivit presei tabloide din Regat, Harry ar fi fost ținut la distanță de membrii familiei regale încă de acum o săptămână, când a revenit în țară și s-a cazat la Frogmore Cottage, reședința primită ca dar de nuntă de la Regină. Singurul care a arătat o atitudine mai caldă față de Harry a fost unchiul său, Prințul Andrew, și el un renegat al familiei, după scandalul legat de relația sa cu miliardarul Jeffrey Epstein.

Resentimentele față de Prințul Harry nu s-au estompat

Potrivit surselor citate de Daily Mail, în sânul familiei regale ar exista un sentiment profund de protecție față de Regină și de resentimente față de Harry. El nu este prea simpatizat după incendiarul interviu acordat alături de Meghan lui Oprah Winfrey luna trecută. Dimpotrivă, majoritatea membrilor familiei sale sunt încă supărați pe Harry pentru afirmațiile radicale făcute.

Atitudinea ostilă a lui William față de Harry s-a menținut pe toată durata slujbei religioase din interiorul capelei St. George. Totuși, fratele mai mare ar fi vorbit sumar la telefon cu Harry prin intermediul mesajelor, a confirmat o sursă. Harry a părut mai apropiat de verișoara sa, Prințesa Eugenie, devenită de curând mamă. Fiii Prințului Charles au vorbit apoi după ce au ieșit din capelă, în urma sicriului. De asemenea, Harry a avut o scurtă conversație și cu cumnata sa, Kate Middleton. Apoi Kate i-a lăsat singuri, iar cei doi au putut discuta în voie. Au zâmbit și au discutat pe un ton relaxat. Ultima oară când frații au fost văzuți alături în public a fost pe 9 martie 2020, când au participat la o ceremonie la Westminster Abbey.

Suverana a adus un ultim omagiu "prințului cu ochi albaștri"

Pe de altă parte, Regina Elisabeta a II-a a plâns și a dorit să rămână singură la capelă, în timpul ceremoniei religioase. Și-a luat un adio foarte emoțional, invocând "forța și consecvența" partenerului ei de viață din ultimii 73 de ani. Suverana a părut pătrunsă de durere și și-a aplecat capul în mod repetat în timp ce însoțea sicriul soțului ei în ultimul său drum. Fiul său, Prințul Charles, și-a strigat la rândul lui durerea pentru pierderea tatălui său. După încheierea serviciului religios, Elisabeta a avut o scurtă conversație cu Arhiepiscopul de Windsor. Ceilalți membri ai familie regale au părăsit capela în grupuri mici, pălăvrăgind. Mulți dintre aceștia au rămas la Castelul Windsor numai o scurtă perioadă, apoi au plecat spre case.

Bijuterii de patrimoniu la doamnele dinastiei britanice

Pe parcursul întregii ceremonii, Regina a păstrat în geantă diferite obiecte personale care i-au adus aminte de lunga sa căsnicie alături de prințul consort. De exemplu, o mică fotografie cu amândoi, făcută în Malta. Insula a fost un loc foarte îndrăgit de cei doi soți. Aici Prințul Philip și-a efectuat serviciul ca ofițer naval, între 1949 și 1951. Regina avea să descrie ulterior perioada ca fiind una dintre cele mai fericite din viața ei.

Cât despre ținutele purtate, suverana a afișat broșa Richmond care i-a aparținut Reginei Mary, iar nora sa Camilla a purtat o broșă Rifles.  Kate Middleton a purtat un colier și o pereche de cercei împrumutați de la Regină.

Sursa: Daily Mail

Citește și Istoria secretă. Frank Sinatra a vrut să îl facă pe Prințul Philip agent de influență al CIA