Derek Chauvin pledează nevinovat în procesul lui George Floyd

Derek Chauvin pledează nevinovat în procesul lui George Floyd

Derek Chauvin a declarat joi că refuză să depună mărturie la procesul în care este judecat pentru moartea afro-americanului George Floyd la Minneapolis anul trecut. Fostul polițist pledează nevinovat în procesul în care este acuzat că l-a ucis pe afro-americanul George Floyd.

Fostul poliţist Derek Chauvin a declarat joi că refuză să depună mărturie la procesul în care este judecat pentru moartea afro-americanului George Floyd la Minneapolis anul trecut, relatează Agerpres, citând presa internațională.

Derek Chauvin a invocat un drept constituțional

”Invoc astăzi dreptul meu la amendamentul al 5-lea din Constituţie”, a spus Derek Chauvin. El a făcut astfel referire la dreptul oricărui inculpat din SUA de a nu depune mărturie susceptibilă să-l incrimineze.

Agenul de poliție Derek Chauvin, în vârstă de 45 de ani, este acuzat că l-a ucis pe George Floyd la 25 mai 2020, ţinându-i un genunchi pe gât timp de peste 9 minute.

Ne puteți urmări și pe Google News

Decesul afro-americanului George Floyd a redeschis rănile rasiale în Statele Unite ale Americii şi a declanşat o mişcare mai largă de apeluri la o reformă a sistemului poliţienesc din SUA.

Derek Chauvin pledează nevinovat

La proces, Derek Chauvin pledează nevinovat. Avocatul său susţine că George Floyd, suspectat că ar fi încercat să plătească cu o bancnotă falsă de 20 de dolari, a murit din cauza unei supradoze combinate cu probleme cardiace, în timp ce poliţiştii încercau să-l imobilizeze.

Procesul se află în a treia săptămână. Apărarea urmează să încheie joi audierea martorilor săi. Juriul ar trebui să se retragă pentru deliberări după ce luni a ascultat rechizitoriul şi pledoariile.

Verdictul juraţilor în acest proces, ieşit din comun, nu este aşteptat mai devreme de sfârşitul lunii aprilie. Ceea ce se va stabili este deosebit de interesant și de așteptat atât în SUA, cât și peste tot pe mapamond.

Familia afro-americanului va primi 27 milioane de dolari reprezentând daune-interese

Familia lui George Floyd, afro-americanul care a decedat în cursul arestării în mai 2020, va primi 27 de milioane de dolari reprezentând daune-interese, după ce a ajuns la un acord cu oraşul Minneapolis (nordul SUA), au declarat vineri avocaţii familiei.

„Acest acord amiabil este cel mai important din istoria SUA într-o procedură privind drepturile fundamentale intentată pentru o moarte imputabilă unei abateri”, au explicat avocaţii într-un comunicat.